REKLAMI GEÇ

Çivril’de 178 köpek sahiplendirildi

Çivril’de 178 köpek sahiplendirildi

Çivril Belediyesi Hayvan Barınağında tedavisi tamamlanan 178 köpek sahiplendirildi. Barınakta bu yıl 555 hayvan aşılandı, 140 köpek kısırlaştırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2016 Çarşamba, 19:23

Çivril Belediyesi tarafından 2015 yılında kurulan hayvan barınağı sahipsiz köpeklere ev sahipliği yapıyor. Sokakta bulunan başıboş köpekler sistemli bir şekilde toplanarak hayvan barınağında konuşlandırılıyor. Sokak köpekleri belediye veteriner hizmetleri müdürlüğü ekiplerince toplanarak muayeneden geçiriliyor ve tedavi ediliyor. Her köpeğin cinsine ve göre barınakta ki alanlarda besleniyor.

“HER CANLI BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR”
İğdir Mahallesinde bulunan hayvan barınağında belediye kliniğinde tedavi edilen hayvanlar başta olmak üzere çok sayıda sokak hayvanına ev sahipliği yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Gürcan Güven, “Yaratılmış her canlı bizim için değerlidir. İğdir Mahallemizde bulunan hayvan barınağımız 10 bin metrekarelik bir alana sahip ve 250 hayvan kapasitelidir ve şu an barınağımız tamamen dolu. Gerek ekiplerimizin rutin çalışması gerek şikâyetlerden dolayı başıboş köpekler bu barınağa getiriliyor. Barınağa gelen köpek ilk olarak bir muayeneden geçiriliyor. Muayeneden sonra hayvanların hastalığı varsa hastalık durumlarına göre müsaade ya da karantina alanlarına alınıyor. Sonra da asıl son noktalarına bırakılıyor. Ekiplerimiz özellikle sokak köpeklerine hızlı bir şekilde müdahale ederek hayvan barınağına getirip burada gereken bütün işlemleri gerçekleştiriyor” dedi.

KÖPEKLER EN İYİ ŞARTLARDA TEDAVİ EDİLİYOR
Çivril Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Barınağı hakkında detaylı bilgi veren veteriner Ziya Kuzu ise 2016 yılının 9 ayında tedavisi tamamlanan 178 hayvanın sahiplendirildiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı