REKLAMI GEÇ

Çivril’de çevre katliamına suçüstü

Çivril’de çevre katliamına suçüstü

Çivril Belediyesi zabıta ekipleri, çöp toplama ve bertaraf alanına kimyasal madde döktüğü ileri sürülen bir kişiyi yakaladı. Jandarma kamyona el koydu, sürücü ve firma hakkında yasal işlem başlatıldı. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, daha öncede bölgeye kimyasal atık döküldüğünü, ancak sorumluların tespit edilemediğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2016 Salı, 17:04

Çivril Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçenin çöp depolama ve bertaraf alanına bir kamyondan atıkların boşaltıldığının tespit etti. 32 AB 797 plakalı kamyondan izinsiz olarak kimyasal atıkların boşaltıldığını belirleyen zabıta ekipleri sürücü H.E. hakkında işlem yaptı, durumu jandarmaya bildirdi.

UŞAK’TAN GELDİĞİNİ SÖYLEDİ
Suçüstü yakalanan sürücü H.E. Uşak Sanayi Sitesi’nde yüklediği atıkları ilk kez Uşak’a getirdiğini belirterek, “Sanayide bölgesindeki bir kanalda biriken çöpleri taşımak için biriyle 12 bin liraya anlaştım ve atıkları kamyona yükleyerek Çivril’e geldim. Bu işi ilk defa yapıyorum” dedi.

KAMYON BAĞLANDI, YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
Olay yerine gelen jandarma ekipleri kamyonu bağlarken, Çevre Sağlığı Müdürlüğü ekipleri de sürücü ve taşıyıcı firma hakkında yasal işlem başlattı.

“BU İLK KEZ OLMUYOR”
Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, bu olayın ilk kez yaşanmadığını belirterek, “Daha önce de ilçe sınırları içine kimyasal atık döküldüğünü tespit ettik. Yaptığımız araştırma ve çalışmalara rağmen bizi sorumlulara götürecek bir bilgiye ulaşamamıştık. Yakalanan kişinin daha önce de benzer şekilde atık döktüğünü düşünüyoruz. Suçüstü yakalandı” dedi.

El konulan kamyon jandarma tarafından çekilirken, atıklardan alınan numuneler de inceleme için laboratuara gönderildi.

Kaynak: (Yeşil Çivril Haber)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı