REKLAMI GEÇ

Çivril’de İvesi Koç Dağıtımı Yapıldı

Çivril’de İvesi Koç Dağıtımı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nce yürütülen “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesine” kapsamında 17 baş ivesi ırkı koç dağıtımı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2018 Pazartesi, 17:43

Çivril Gümüşsuyu ve Çandır Mahallesi’nden 7 yetiştiriciye 17 baş ivesi ırkı koç dağıtımı yapıldı.

Programa Tarım ve Orman  İl Müdürü Yılmaz Erkaya,  Çivril Tarım ve Orman  İlçe Müdürlüğü personeli ve  koyun yetiştiricileri katıldı.

İVESİ KOÇ

Kombine, süt verim özelliği taşır ve  Vücut sağlam ve orta yapılıdır. Süt tipine uygun, ince fakat sağlam kemik yapısına sahiptir. Vücut beyaz-krem renklidir. Baş, kirli sarı- kahverengi, siyah ve beyaz olmak üzere üç farklı renkte olabilir. Çoğunlukla alında beyaz leke vardır. Kulak ve burunda lekeler ile ayaklarda pigmen tasyon bulunur. Yağlı kuyrukludur. Büyük, yağlı esas kuyruk kitlesinin üzerinde yağsız bir parça bulunur. Kuyruğun yağlı bölümünde alttan başlayıp ortaya kadar uzayan çıplak bir oyuk bulunur. Erkeklerde boynuzlar geriye, aşağıya doğru ve helezoni yapıdadır. Boynuzsuz ve hilal şeklinde boynuzlulara da rastlanır. Dişilerde % 10 oranında zayıf boynuz ve koç boynuzluluk görülür.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı