REKLAMI GEÇ

Çivril’de kuduz karantinası

Çivril’de kuduz karantinası

Çivril’in Irgıllı Mahallesi kuduz nedeniyle karantinaya alındı. Çivril Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri,  kuduz şüphesi görülen ineğin kafatasının İzmir Veteriner kontrol Araştırma Merkezi’ne gönderildiğini ve sonuçların pozitif çıktığını belirterek, mahalleye hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığını açıkladı.  Mahallede alınan önlemler 6 ay devam edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2014 Çarşamba, 14:30

Çivril’in Beyköy Mahallesi’nde geçen hafta tilki saldırısına uğrayan koyunda baş gösteren kuduz olayının ardından Irgıllı Mahallesi’nde de bir ineğin kuduz belirtileri göstermesi üzerine inceleme yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerleri her iki hayvanda da tilki saldırısı izi tespit ettiler. 

Bölgede yaptıkları arazi incelemesinde Irgıllı-Çivril yol kenarında ölmüş bir tilki bulan veterinerler tilki ve diğer hayvanlardan aldıkları numuneleri incelemeye gönderdiler. Hafta başında çıkan sonuçlara göre her üç hayvanda da kuduz mikrobu olduğu belirlendi. Sonuçların pozitif çıkmasından sonra çevre mahallelerde de bu vakanın görülebileceği ihtimali üzerine Irgıllı Mahallesi karantina altına alınarak yerleşim yerlerinin girişlerine uyarıcı levhalar asıldı.

Kuduzla mücadele için, mahalleye hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını, alınan tedbirlerin 6 ay devam edeceğini belirten yetkililer, mahallede hane halkının da kuduz aşısı yaptırdığını belirttiler.

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı