REKLAMI GEÇ

Çivril’de öğrencilere ücretsiz servis

Çivril’de öğrencilere ücretsiz servis

Çivril’de yüksek okul ile ilçe merkezi arasında mesafenin uzun olması öğrencileri zor duruma düşürdü. Özellikle ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin gece geç saatlerde ilçe merkezine gelmelerinde yaşanan sıkıntıyı Çivril Belediyesi çözdü. İki servis yarım saatte bir sefer yaparak, öğrencileri ilçe merkezine taşımaya başladı. Lise öğrencilerinin de yararlandığı servis hizmeti ücretsiz veriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2015 Cuma, 12:12

Çivril’in Kızılcasöğüt Mahallesi’nde bulunan Atasay Kamer Meslek Yüksek Okulu ile Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin ulaşım sorununa Çivril Belediyesi çözüm buldu.

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven’in düzenlediği halk gününe katılan öğrenciler, kampüsten uzak olan ilçe merkezine gelmelerinin zor olduğunu, özellikle de ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin gece geç saatlerde çok zorlandığını anlattı ve yardım istedi.

Öğrencilerin ulaşım sorunlarının çözülmesi için harekete geçen Çivril Belediyesi, iki servis aracını yalnızca öğrencilerin hizmetine sundu. 16.00 ile 00.30 arasında yarım saatte bir karşılıklı olarak sefer yapan servisler yüksek okul öğrencilerinin yanı sıra Kızılcasöğüt Mahallesi’nde bulunan Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve Kılıçaslan Anadolu Lisesi öğrencilerine de hizmet verecek. Yaklaşık 5 bin öğrenci, servis hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Uygulama ile ilgili bilgi veren Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, sorunun kendilerine iletilmesinin ardından Sosyal ve Kültür İşler Birimi ile çalışma yaptıklarını belirtti. Özellikle gece geç saatlerde okuldan çıkan öğrencilerin büyük mağduriyet yaşadıklarını anlatan Başkan Güven, ücretsiz servis ile sıkıntının tamamen ortadan kalktığını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı