REKLAMI GEÇ

Çivril’i ayağa kaldıran görüntü

Çivril’i ayağa kaldıran görüntü

Çivril’in Akçaköy Mahallesi yakınlarındaki kurutma kanalına ölü tavuklar atıldı. Çivril Belediyesi, ölü tavukları toplayıp açılan çukurlara gömerken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile jandarma da ölü tavukları atanları belirlemek üzere çalışma başlattı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2014 Cuma, 14:47

Kurutma deresine atılan yaklaşık 1.500 ölü tavuk, sulama kanalları ve kurutma derelerini kontrol etmek için bölgeye giden sulama birliği görevlileri tarafından tesadüfen fark edildi.  Birlik üyelerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen Çivril Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile jandarma ekipleri,  geniş çaplı soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili bilgi veren Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, “Belediyemize gelen ihbar üzerine olay yerine gittiğimizde, binlerce ölü tavuğun açığa, dereye bırakıldığını tespit etti arkadaşlarımız.  Ölü tavuklar, açılan çukurlara gömülerek ortadan kaldırdı.  Ancak bunu kimin yaptığı araştırılıyor” dedi.

SORUMLU BULUNURSA 22 BİN TL CEZA KESİLECEK

Çivril’de 5 kişiye ait 13 tavuk çiftliği bulunduğunu bildiren Çivril Belediyesi yetkilileri de  “Ölü tavukları dereden alıp, ölüm çukurlarına gömdük. Ancak ölü tavukların hangi çiftlikten atıldığı tespit edilmedi.  Bunun cezası 22 bin TL. Ancak kimlerin attığı belirlenemediğinden bu ceza şimdilik uygulanamıyor. Bu olaydan sonra tavuk üretim çiftlikleri ziyaret edilerek, 60 gün içerisinde ölüm çukurları oluşturmaları veya yakma fırınları kurmaları için ihtarda bulunuldu” açıklamasını yaptı.

ÇEVRE SAKİNLERİ RAHATSIZ

Kötü görünümünün yanı sıra etrafa yayılan kokulardan rahatsız olan Akçaköy Mahalle sakinleri ise,  ölü tavukların atıldığı yerden çıkan kokunun kilometrelerce mesafeden dahi alındığını söyledi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de, bunun bir çevre katliamı olduğunu, ölümlerin salgın bir hastalıktan kaynaklandığını sanmadıklarını belirtti. Çevrede 10’un üzerinde çiftlik olduğunu, bu nedenle hangisinden atıldığının tespit edilemediğini kaydeden yetkililer, tüm çiftliklerin ziyaret edildiğini ve bundan sonra ölüm çukurları veya yakma fırınları olmayan işletmelere cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı