REKLAMI GEÇ

Çivril’in altyapısı yenileniyor

Çivril’in altyapısı yenileniyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanal İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çivril’in yağmur ve içme suyu hatlarını yenileme çalışması başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2014 Salı, 15:53

30 Mart yerel seçimlerin ardından Denizli genelindeki tüm altyapı hizmetlerini devralan DESKİ, Planlama Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında, Çivril merkezde yağışlardan dolayı oluşan su baskınları ve caddelerdeki su birikintilerinin önüne geçilmesi için çalışma başlattı.

Ayrıca söz konusu çalışma, Çivril merkeze bağılı mahallelerin yağmursularını toplayacak şekilde projelendirildi. Çivril yağmursuyu hattının 3 bin 500 metre uzunluğunda olduğu, hattın merkezden başlayıp Kızılcasöğüt veSomak yolu üzerindeki DSİ kanalına deşarj olacak şekilde planlandığı ifade edildi.

Öte yandan,Çivril merkez içmesuyu deposunu besleyen Derinkuyu ve terfi hattında çalışma başlatıldı. Karakaya mevkisinde bulunan Derinkuyu’dan Çivril içme suyu deposuna uzanan terfi ve elektrik iletim hatlarının projesi yapıldı. Buna göre, 3 bin 500 metre 400’lük içmesuyu terfi hattı,900 metre elektrik iletim hattı ile 1 derinkuyu binasıyapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı