REKLAMI GEÇ

Çivrilli işadamları eğitime cömert

Çivrilli işadamları eğitime cömert

Denizli’nin Çivril ilçesinde, eğitim öğretim veren 47 okuldan 45’inin hayırseverler tarafından yaptırıldığı öğrenildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2014 Cumartesi, 10:10

Denizli’ye en uzak ilçelerinden birisi durumundaki Çivril’in merkez ile arasındaki mesafe 95 kilometre. 61 bin nüfusuyla Pamukkale ve Merkezefendi’den sonra Denizli’nin en kalabalık ilçesi olan Çivril, yıllık 200 bin ton üretimiyle yörenin elma deposu gibi. Ayçiçeği de ilçenin önemli tarım ürünlerinden birisi olarak dikkati çekiyor.

Şeftali, kayısı, erik ve haşhaş üretiminde de söz sahibi olan ilçede, verimli toprakların yüzde 75’inde sulama yapılabiliyor. Sulu tarım yapılan arazilerin ise yüzde 60’ında damlama yöntemi kullanılıyor.

Bu arada, Türkiye’de kuyumculuk sektörüne yön veren Atasay, Ekol, Favori ve Asgold gibi ünlü markaların sahiplerinin Çivrilli olması, ilçede bu sektörü gözde yapmış durumda. Çivril’de 24 kuyumcu bulunması bunun en önemli göstergelerinden. Ayrıca ilçede 10 banka müşterilerine hizmet veriyor.

ic

12 Eylül 2011’den bu yana Çivril Kaymakamlığı görevinde bulunan Orhan Burhan, ilçenin Denizli merkeze uzak olmasının Çivrillilere kendi kaynaklarıyla yetinmesini öğrettiğini, Denizli-Uşak-Afyon üçgenini birbirine bağlayan tepe noktasındaki Çivril’in kalkınmasında işadamlarının katkısının fazla olduğunu belirtti.

47 OKULDAN 45’İ HAYIRSEVERLERDEN
Çivril’de eğitim-öğretim faaliyetini devam eden 34 ilk ve ortaokul, 10 lise ve dengi okul ile 3 müstakil anaokulu olmak üzere toplam 47 okul bulunduğuna işaret eden Kaymakam Burhan, “Bu okullardan yalnızca 2’si devlet tarafından yaptırılan okullar. Diğerleri tamamen hayırseverlerin katkılarıyla yapılan okullardır. İşadamlarımız aynı desteği sağlık yatırımlarına da veriyor” diyerek, Çivril’in ticari, sosyal, ekonomik ve ulaşım yönünden Denizli’nin en fazla gelişme gösteren ilçesi olmasında işadamlarının desteğinin önemli rol oynadığını vurguladı.

İLK FAKÜLTE ÇİVRİL’E KURULACAK
Çivril’de 8 bölüme bağlı 17 programda 200 üniversite öğrencisinin eğitim aldığı Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu’nun fakülte olarak eğitimine devam edeceğini açıklayan Burhan, “Çivril, Denizli’de fakülte açılan tek ilçe olacak. Bu bizim için önemli bir gelişme. Bugün 200 öğrenci eğitim görürken, Meslek Yüksekokulu’nun Fakülteye dönüştürülmesiyle öğrenci sayısı bine çıkacak. Fakülte için çalışmalarımız devam ediyor. 400 yataklı öğrenci yurdu inşaatı tamamlanmak üzere” dedi.

100 YATAKLI HASTANE PROJESİ ONAY BEKLİYOR
Denizli, Afyon ve Uşak’a bağlı 11 ilçeye hizmet veren Çivril’de 100 yataklı hastane projesinin hazırlandığını ve onay beklendiğini ifade eden Burhan, “Çivril Devlet Hastanesi artık yeterli gelmiyor. Çünkü biz yalnızca Çivril ve ilçeye bağlı mahallelere değil, Uşak Afyon ve Denizli’nin 11 ilçesine de sağlık hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı