REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den hayat kurtaracak proje

Büyükşehir’den hayat kurtaracak proje

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril’in Çandır Mahallesi’nde bulunan Kufi Çayı üzerine modern bir köprü inşa etti. Bölge halkının güvenli ulaşımını sağlayan köprü sayesinde üzücü kazaların da önüne geçilecek. Eski köprüde meydana gelen kazalarda daha önce 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2017 Pazartesi, 14:48

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril’in Çandır Mahallesi’ndeki Kufi Çayı üzerine modern standartlarda bir köprü inşa ederek, mahalle sakinlerinin uzun yıllar hayali olan köprü sorununa son verdi.

Çandır Mahallesi’nde uzun yıllar önce imece usulüyle yapılan ve tek aracın dahi zor geçebildiği eski köprünün özellikle taşkınlar nedeniyle kullanılamadığını ifade eden mahalle sakinleri sorunun giderilmesi için konuyu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a anlattı. Bunun üzerine Başkan Zolan, dar yapısıyla iki aracın yan yana geçemediği ve büyük tarım araçlarının kullanamadığı köprünün yenilenmesi talimatını verdi. Başkan Osman Zolan’ın talimatıyla harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi, karayolları standartlarında modern, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlayacak şekilde projesi hazırlanan köprüyü tamamlayarak hizmete sundu. Yolun asfalt sezonunda asfaltlanması bekleniyor.

Yeniden yapılan 9 metre genişliğinde 60 metre uzunluğundaki köprü dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür eden Çandır Mahalle Muhtarı Mustafa Kale, “Önceki köprü dar olduğu için iki aracın aynı anda geçebilme şansı yoktu. Otomobiller geri dönebiliyordu ama römorklu araçlar gidemiyordu. Bu da kazalara sebep oluyordu. Köprüden biçerdöver geçemiyordu. Ya çayın içerisinden gidiyordu veya Gümüşsu Mahallesi’nden dolaşıyordu. Bu nedenle biz Büyükşehir Belediyemize müracaatımızı yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Bey’den Allah razı olsun. Gereken neyse yapılacağı talimatını verdiler” dedi.

GEÇMİŞTE 4 KİŞİ ÖLMÜŞ
Projenin kısa sürede tamamlandığını belirten Muhtar Kale, “Eski köprüyle arasında büyük bir fark var. Köprü dar ve köprü yolu virajlı olduğu için çok kaza oldu. Geçmişte eski köprünün ayaklarının olduğu yere araba uçtu 4 kişi öldü. Buna benzemeyen ufak çaplı maddi hasarlı birçok kaza yaşandı. Ama Allah’a şükür Büyükşehir Belediye Başkanımızın sayesinde o iş bitti. Şimdi araç geçişinde hiçbir sıkıntımız yok 3 araç bile geçebiliyor” diye konuştu.

BAŞKAN ZOLAN: “KENTİN HER NOKTASINA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizlimiz büyükşehir statüsü elde ettiğinden beri kentin yakın uzak demeden her noktasına hizmet götürüyoruz. Hangi ilçede hangi mahallede ne ihtiyaç varsa o ihtiyacı giderecek projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu anlayış doğrultusunda Çivril ilçesi Çandır Mahallesi sakinlerinin yıllardır hayalini kurduğu yeni köprüyü hizmete açarak, yaşanan sorunlara son verdik. Köprümüz Çivrilimize, Denizlimize güzellikler getirsin, hayırlı uğurlu olsun ” dedi.

“ULAŞIM SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR”
Maddi kayıpların bir şekilde telafi edildiğini ancak cana gelecek zararın telafisinin mümkün olmayabileceğini ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Gerek kent merkezimizde gerekse ilçelerimizde ulaşım anlamında başlattığımız seferberlik devam ediyor. Köprülü kavşaklar, geçitler, çevre yolları, asfaltlama çalışmaları, kilit parke taşları gibi sayısız projemizi insanımızın rahatı ve konforu için hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar, ‘Yarına bir fazla eser nasıl bırakırız?’ hep bunun gayreti içerisinde olduk, bundan sonra da aynı hedef ile yolumuza devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı