REKLAMI GEÇ

Dinar’daki bir fabrikanın atığı Çivril Işıklı Gölü’nü tehdit ediyor

Dinar’daki bir fabrikanın atığı Çivril Işıklı Gölü’nü tehdit ediyor

155 kuş türünün de yaşadığı Çivril Işıklı Gölü’nü Dinar’daki bir fabrikanın atığı tehdit ediyor. Sık sık balık ölümleri oluyor. Gölde balık üreten işadamı Yasin Özpek, “Katliama göz yumanlara yazıklar olsun. Sulamada da kullanılan göl suyuna zehir akıtılıyor” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2017 Pazar, 15:00

Denizli ile Afyonkarahisar arasında, Çivril ovası üzerinde yer alan bir tatlı su gölü olan Işıklı’ya Dinar’daki bir fabrikanın atığı karışıyor. Ege Bölgesi’nin en önemli tatlı su kaynaklarından biri olan Işıklı Gölü’ndeki kirliliği ise, devlet sadece seyrediyor.

Ege Bölgesi’nin ikinci büyük dağı olan Akdağ’ın güneyinde yer alan 64 bin 53 kilometrekarelik alana sahip Işıklı’da 155 çeşit kuş türü de yaşıyor. Turna ve sazan başta olmak üzere çok sayıda tatlı su balığının da yaşadığı gölün suyu ile Baklan Ovası, Çivril Ovası başta olmak üzere Söke’ye kadar tarım arazileri sulanıyor.

Akçay, Gökgöl, Büyük Menderes’in yukarı havzasındaki iki kol ve göl tabanındaki yer altı suları beslenen göle Dinar’daki bir fabrikanın atığının karıştığını söyleyen işadamı Yasin Özpek, “Denizli ve Afyonkarahisar’ın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne kaç kez şikayette bulunduk ama kirliliğe dur diyen olmuyor. Bu kirliliği yaratanlar ile buna göz yumanların benim gözümde terör örgütlerinden farkı yok. Günahtır. Bu kirlilik katliamına göz yumulmamalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı