REKLAMI GEÇ

Çivril’de Hünnap hasadı başladı

Çivril’de Hünnap hasadı başladı

Denizli genelinde en fazla Çivril İlçesi’nde üretimi yapılan hünnap hasadına başlandı. Sonbahar aylarına girildiği dönemde hasadı başlayan hünnap, üreticilerin alternatif gelir kaynaklarından biri oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2018 Pazar, 10:33

Çivrilli üreticilerin alternatif gelir kaynağı haline gelen Hünnap üretimi her yıl artıyor. 100 dekar alanda en fazla üretin yapılan Çivril’de, Hünnap hasadı başladı. Çivrilli üretici ilk hasadını Tarım ve Orman İl Mürürü Yılmaz Erkaya ile birlikte yaptı. Hünnap yetiştiriciliği ile ilgili bilgi veren Erkaya, Denizli genelinde 132 dekar alanda Hünnap üretildiğini söyledi.

Hünnap üretimi konusunda Çivril’in 100 dekar alanla başı çektiğini söyleyen İl Müdürü Erkaya, Çivril’i 25 dekar ile Tavas’ın takip ettiğini ve Merkezefendi’de de 7 dekar alanda hünnap bulunduğunu belirtti. Hünnap’ın çiftçiler için iyi bir gelir kaynağı haline geldiğini de söyleyen Müdür Erkaya, “ Çivril’in Gümüşsuyu Mahallesi’nde yaklaşık 300-350 yıldan beri hünnabın yetiştirildiği söylenmektedir. Hünnap özellikle yaş ve kurutulmuş olarak tüketilmekte, eylül ayı sonlarında hasada başlanıp, ekim ayında da hasada devam edilir. Bu konuda Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, üreticilerimizle birlikte çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.
15 yıldır hünnap üreticiliği ile ilgilendiğini söyleyen üretici Hasan Bulut, fidanlarını da kendisinin ürettiğini belirtip, “ Hünnap bahçem 11 yıllık. Hünnap ağacı verimli bir ağaçtır. Pazar sonunu da yaşanmıyor. Sağlık açısında da çok değerli bir bitki” diyerek çiftçileri hünnap üretimine çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı