REKLAMI GEÇ

AK Parti’li Cahit Özkan’ın kardeşine, “Cami bahçesinde kıyak yapıldı” iddiası

AK Parti’li Cahit Özkan’ın kardeşine, “Cami bahçesinde kıyak yapıldı” iddiası

AK Parti Milletvekili Cahit Özkan’ın Çivril’de tarihi Çarşı Camisi’nin bahçesindeki çay ocağını işleten kardeşi Muhammed Özkan’a, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kıyak geçtiği iddia edildi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2017 Çarşamba, 10:52

Çivril’de 1850 yılında inşa edilen Uşak Caddesi üzerindeki tarihi Çarşı Camisi’nin bahçesindeki çay ocağının işletmeciliğini AK Parti Milletvekili Cahit Özkan’ın kardeşi Muhammed Özkan yapıyor. Çivril Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Tunay Yazıcı, önümüzdeki günlerde restorasyon ve rölöve çalışmasının yapılacağı caminin bahçesinden AK partili vekilin kardeşinin çıkarılamadığını, gizli bir elin devreye girdiğini iddia etti.

Tunay Yazıcı, “Tarihi caminin bahçesini 1996’da Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği kiraya vermiş. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, caminin kendisine ait olduğunu söyleyip, dernekten mahkeme kararıyla çay ocağını geri aldı, onlar da kiraya verdi. Çay ocağının işletmeciliğini vekilin kardeşi yapıyor. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü iki yıl önce yazı gönderip çay ocağının kapatılması gerektiğini bildirdi. Ancak, bu kararı kimse uygulamadı. Caminin çatısı akıyor, restorasyon ve rölöve çalışmasına ihtiyaç var. Bu konuda ihale açıldı. İhaleyi alan firma, güvenlik nedeniyle cami bahçesindeki çay ocağının kapatılması gerektiğini söyledi, ancak gizli bir el devreye girdi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sesini kesti. Yani, vekil kardeşine kıyak yapıldı” dedi.

“GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YARATIYOR” İDDİASI
CHP’li Tunay Yazıcı, cami bahçesindeki çay ocağının üstünün sac ile kapatıldığını büyük bir görüntü kirliliği oluştuğunu belirterek, “Tarihi caminin bahçesindeki çay ocağının üstünü sac ile kapatıp güya restorasyon çalışmaları için güvenlik önlemi aldılar. Her şey para mı? Yazık değil mi? Bu durumdan başta cemaat ve çevre ile tarih duyarlılığı olan herkes rahatsız. Çay ocağının kaldırılması gerekiyor. Çay ocağını işleten AK Partili vekilin kardeşi olmasa bir dakika tutmazlar. Tarihi cami, görüntü kirliliğinden kurtarılmalıdır” diye konuştu.
Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden restorasyon ve rölöve çalışması için ihaleyi alan firma, çalışmalarına birkaç gün içinde başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı