REKLAMI GEÇ

İçi para ve altın dolu poşeti sahibine ulaştırdı

İçi para ve altın dolu poşeti sahibine ulaştırdı

Çivril’de pazarcılık yapan işçi emeklisi 60 yaşındaki Mehmet Yavuz kendisinden alışveriş yapan bir müşterinin unuttuğu içinde 20 Bin TL nakit ve 10 Bin TL tutarında ziynet eşyası olan poşeti sahibine iade etti.

/ DENİZLİHABER / 1 Şubat 2014 Cumartesi, 12:15

Yeşil Çivril Gazetesi’nin haberine göre Çivril pazarında pazarcılık yapan Mehmet Yavuz’un tezgâhından alışveriş yaptığı sırada elindeki poşeti tezgâhın altına bırakan Selma Atar, alışverişi bittikten sonra poşetini unuttu. Bir süre sonra tezgâhını düzenlemek için ön tarafa geçen Mehmet Yavuz, yerdeki poşeti fark ederek içine baktı. Poşetin içinde para ve ziynet eşyalarını gören Yavuz, hemen Pazaryerindeki Zabıta Karakoluna giderek tutanakla bulduğu poşeti Çivril Belediyesi zabıta amirliğine teslim etti. Poşetin içindeki banka kartından yola çıkarak araştırmalarına başlayan zabıta ekipleri, poşetin Selma Atar’a ait olduğunu tespit etti. Banka kartındaki müşteri numarasından kimlik bilgileri tespit edilen vatandaşa ulaşılarak belediyeye davet edildi.

Yüklü miktarda nakit para ve ziynet eşyası bulunan çanta ve içindeki cüzdanı Selma Atar’a Çivril Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Hasan Gümüş teslim etti. Kayıp çanta ve cüzdanını teslim alan Selma Atar “Böyle duyarlı insanların da var olduğunu görmek çok güzel. Çok mutlu oldum. Başta çantamı bulan esnaf olmak üzere tüm belediye personeli ve yetkililere teşekkür ederim. Çantamda yaklaşık 10 bin lira değerinde ziynet eşyası ve 20 Bin TL nakit vardı” dedi.

Sergisinin altında ziynet eşyası ve nakit para dolu çanta bularak sahibine teslim eden pazarcı Mehmet Yavuz da, “Tezgâhımın altında çantayı bulunca çok şaşırdım. İçinde nakit döviz ve altın vardı. Daha sonra belediyede görevli arkadaşlarımıza teslim ettim. Bu çantayı alıp gizlemeyi bir an bile düşünmedim. Sahibine ulaştığını görünce ben de çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı