REKLAMI GEÇ

Eğitimcilerin şiddet tepkisi

Eğitimcilerin şiddet tepkisi

Çivril’de bir öğrencinin öğretmenine saldırı girişimi Eğitim Bir Sen’i de harekete geçirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2018 Pazartesi, 14:28

Son dönemlerde eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının artması Eğitim Bir Sen’i de harekete geçirdi. Son olarak Çivril’de bir öğrencinin notunu beğenmediği gerekçesi ile öğretmenine saldırdığı iddiasına sendika yönetimi tepki gösterdi.

Olayın geçtiği okul önünde bir basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kazım Tefçi, “Son zamanlarda okul içinde ve dışında öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarında gözlenen artışın, eğitimin işleyişini ve toplumsal huzuru ciddi manada tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Hemen hemen her yıl okulların açılmasıyla başlayan şiddet haberlerinin neredeyse günlük hayatın parçası haline gelmiş olması, sıradanlaşması maalesef acı bir realite olarak bizi endişelendirmektedir. Şiddetin fiziki ve psikolojik hasarı sadece maruz kalan eğitimcinin hayatını etkilemekle sınırlı kalmamakta, başta ailelerine ve öğrencilere olumsuz yansımalarıyla eğitim düzenini de etkilemektedir” dedi.

Saldırıların eğitim camiasını tedirgin ettiğini söyleyen Tefçi, “Cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız. Eğitimciler, yaptıkları işin onur, önem ve ağırlığına uygun hayat ve çalışma şartları sağlanmadığı gibi, her türlü şiddet ve saldırılar karşısında savunmasız, korumasız bırakılmışlardır. Yaşanan yanlışlığın kuşkusuz sosyolojik, psikolojik, kültürel, idari birçok sebep ve açıklaması vardır. Bütün bu üzücü, travmatik olayların sebebi derinlemesine araştırılmalı, tahlil edilmeli, sonuçlar çıkarılmalı, çareler üretilmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı