REKLAMI GEÇ

Gürpınar’da “Sattırmayız” kampanyası

Gürpınar’da “Sattırmayız” kampanyası

Büyükşehir olduktan sonra Çivril’e bağlanan kasaba ve köylerdeki taşınmazların satışı ile ilgili olarak son belediye meclis toplantısında alınan karara karşı çıkan CHP’li meclis üyeleri Gürpınar’da imza kampanyası başlattılar. Kapandığında sadece 72 bin TL borcu olan Gürpınar belediye binası ve taşınmazların satılarak, Kıralan’ın 1 milyon 300 bin liralık borcunun ödeneceğini savunan CHP’liler, “Bu satıştan elde edilecek gelir yine Gürpınar’a harcanmalı” dediler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Eylül 2014 Pazar, 11:52

Gürpınar’da satış kararı çıkan belediye binasının alt katında bulunan kahvehanede toplanan yaklaşık 100 kişi ile birlikte imza atan CHP’li meclis üyeleri satışın durdurulması için Gürpınarlıların tek yumruk olup satışa karşı çıkmaları gerektiğini söylediler. CHP’li meclis üyeleri Tunay Yazıcı, Nuran Şafak, Türkan Keyik, Muzaffer Palaz, Ramazan Özdemir, Kemal Aslan ve Levent Karakaya’nın da hazır bulundu toplantıda meclis üyeleri sayısal çoğunlukları olmadığı için satış kararına engel olamadıklarını belirttiler. Toplantıda konuşan meclis üyesi Tunay Yazıcı, Kıralan ve Gürpınar mahallelerinin Çivril Belediyesine devrettiği borç dökümlerini göstererek “Gürpınar’ın mallarını satarak elde ettikleri gelir ile Kıralan’ın borçlarını kapatacaklar. Kıralan belediyesi Çivril Belediyesi’ne 1. 3 Milyon TL borç devretmiş. Gürpınar belediyesinin ise 72 bin TL borcu var. Hiç borçsuz bir belediyenin mallarını satarak başka borçları kapatacaklar. Buna engel olun” dedi.

Meclis üyesi Türkan Keyik de, “Bu tür bina her zaman lazım ileride kurulacak bir dernek ya da sosyal faaliyet için kullanılabilecek bir yer neden satılıyor” dedi.
CHP’nin Gürpınar’lı Meclis üyesi Ramazan Özdemir de satışa karşı olmadıklarını ancak elde edilecek gelirin kendi mahallelerinde kullanılması gerektiğini vurgulayarak “Sattığınız malların parasını yine bize yatırım olarak kullanacaksanız satışa karşı değiliz. Ama Gürpınar’dan elde edilen para ile Kıralan’ın icralık mallarını kurtaracaksanız biz buna karşıyız” dedi. Belediyenin satılacak gayrimenkulleri tek tek değil de toplu halde satışa çıkarması gerektiğini de söyleyen Özdemir, “Her köy ve kasabada satılacak yerler var. Buralar tek tek satılmasın. Madem para lazım hepsi birden satılsın” dedi. Meclis üyeleri toplantıya katılan vatandaşlara 3 Ekim’de yapılacak Meclis toplantısına gelmeleri çağrısında bulunarak, “Ekim ayı toplantısına arabalarınıza binip gelin, salonu doldurun ve satışa izin vermeyin” dediler.

Toplantı başlatılan imza kampanyasına imzaların atılmasından sonra sona erdi. İmza kampanyasının 29 Ekim’e kadar süreceği ve toplanan imzaların Denizli Milletvekillerine gönderileceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı