REKLAMI GEÇ

Işıklı Barajı’ndan sulama birliklerine verilen suyun önemli miktarının çalındığı açıklandı

Işıklı Barajı’ndan sulama birliklerine verilen suyun önemli miktarının çalındığı açıklandı

Denizlihaber, bir haftadan bu yana Büyük Menderes Nehri’ndeki susuzluğu ve nehir yatağındaki ekolojik sistemin bozulduğunu gündemde tutuyor. DSİ, son yaşanan tartışmalardan sonra noktayı koydu, “Sulama birlikleri ağlayacaklarına, suyu çaldırmasın. Herkese yetecek su var” açıklamasını yaptı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2017 Pazartesi, 14:13

Denizlihaber’in yayınlarından sonra Işıklı Barajı ve Büyük Menderes Nehri’ndeki su tartışmaları giderek büyürken, Devlet Su İşleri 212.Şube Müdürü Muhittin Pülkül’den sulama birliklerine ağır eleştiri geldi.

“Devlet planlamayı gayet iyi yapıyor, kime ne zaman su vereceğimiz protokolde açıkça yazıyor. Suyu bulandırıp balık avlamaya çalışanlar, fırtına koparıyor. Sulama birlikleri önce hırsızlığı bitirsin” dedi.

Sulama birlikleri, Büyük Menderes’in kapağının açıldığını, dolayısıyla sulama birliklerine yeterli suyun verilmeyeceğini söylerken, eleştirilere DSİ Şube Müdürü Muhittin Püskül yanıt verdi. Denizlihaber’e konuşan Püskül, “Barajın kapaklarını açtık, fırtınalar koparıyorlar. Oysa bu planlı bir çalışma. Büyük Menderes yatağına ne kadar su bırakılacağı önceden planlanır. Cumartesi günü açtığımız kapağı bugün sabah saatlerinde yeniden kapattık. Elbette can suyunu menderesten eksik etmeyeceğiz. Menderes’e ne zaman su salacağımız, ne kadar salacağımız belli” dedi.

HIRSIZLARA ÖNLEM ALSINLAR
Sulama birliklerinin isyanının boşuna ve haksız olduğunu söyleyen Püskül, “Bu yıl su sıkıntısı olacağını önceden açıklamıştık. Bu konuda defalarca toplantılar da yapıldı. Şimdi sulama birlikleri panik havasında, iftiralarla işi götürmeye çalışıyor. Ayıptır. Suyu bulandırıp balık avlamak istiyorlar. Sulama birlikleri elbette susuz kalmayacak ama geçtiğimiz yıllardaki gibi su bol değil, kısıtlı. Işıklı Barajı’ndan sulama birliklerine verilen su yolda çalınıyor. Sulama birlikleri önce hırsızlığı önlesin. Ne devletimiz ne nede DSİ şamar oğlanı olmaz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı