REKLAMI GEÇ

Işıklı ve Gökgöl için start 2016’da verilecek

Işıklı ve Gökgöl için start 2016’da verilecek

Işıklı ve Gökgöl Gölü kurtarma çalışmaları ile ilgili çeşitli üniversitelerden gelen 30 uzman ile sürdürülen incelemeler son buldu. Işıklı ve Gökgöl göllerinin kurtarılması için 2016 yılında çalışmalara start verileceği açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2015 Pazar, 17:05

Çivril Belediyesi’nin öncülüğünde, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) desteğiyle Ege Bölgesi’nin en büyük tatlı gölü olan Işıklı ile Gökgöl’ü kurtarma çalışmaları; Eğiridir Su Ürünleri, Çivril Belediye Meclisi üyeleri, Sıtkı Koçman, Süleyman Demirel, Ege, Pamukkale, Namık Kemal ve Mustafa Kemal üniversitelerinin su ürünleri fakülteleri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda ele alındı.

Uzmanların incelemelerinin ardından Işıklı Gölü ve Gökgöl Gölü kurtarma çalışmalarının önümüzdeki yılın ilk aylarında başlanmasına karar verildiğini belirten Çivril belediye Başkanı Gürcan Güven, “Işıklı ve Gökgöl kurtarılacak, temizleme çalışmasıyla yeniden kazanılacak ve burada eskiden olduğu gibi su ürünleri ticareti yeniden canlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı