REKLAMI GEÇ

Işıklı Gölü, çalıştayda masaya yatırıldı

Işıklı Gölü, çalıştayda masaya yatırıldı

Ege Bölgesi’nin en büyük tatlı su gölü olan Işıklı Gölü’nün kurtarılması ve sürdürülebilir yönetimi için çalıştay düzenlendi. Avantajlı ve dezavantajlı gurupların belirlendiği çalıştay sonuçları, Kasım ayında yapılacak ikinci toplantıda açıklanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2015 Pazartesi, 11:00

Ev sahipliğini Çivril Kaymakamı Orhan Burhan ve Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven’in yaptığı çalıştaya Işıklı ve Gökgöl göllerinin kıyısında bulunan mahalle muhtarları, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Süleyman Demirel üniversitesi, Ege Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi su ürünleri fakülteleri ve Eğiridir Su Ürünleri’nden gelen 30 uzman katıldı.

denizli-isikli-golu-calistay-ic

BÖLGENİN HAYAT KAYNAĞI
Işıklı Gölü’nde sürdürülebilir yönetimini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen Çalıştay ile ilgili bilgi veren Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Işıklı Gölü’nün sadece Çivril’in değil, Ege Bölgesi için hayat kaynağı olduğunu belirtti.

Başkan Güven, “Işıklı Çivril’den başlayarak Çal, Bekilli, Baklan, Güney Sarayköy, Aydın Söke ve İzmir ovaları ile Bafa gölünün hayat kaynağı olan Işıklı Gölü’nün kurtarılması için ön çalışma niteliği taşıyan Çalıştay ile bu bölgelerde yapılan tarımın hayat kaynağı olan Işıklı Gölü’nün kurtarılması, Ege tarımının kurtulması demek” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA BIRAKACAĞIMIZ EN BÜYÜK EMANET
Işıklı Gölü’nün ticari olarak ta değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Güven, “Işıklı Gölü bundan 15 – 20 yıl önce ıstakoz ihracatı ile Çivril için bir gelir kapısıydı. Yeniden eski günlerine dönecek bir Işıklı Gölü, Çivril’e yapılacak 10 fabrikadan daha verimli olacaktır. Göl ve doğal hayat çocuklarımıza bırakacağımız en büyük emanetimizdir” dedi.

Çivril Kaymakamlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen Işıklı Gölü Çalıştayı’nın sonuç bildirgesinin Kasım ayı içerisinde açıklanacağı belirtildi.

Yorumlar

Zeki Akakça   -  Bağlantı 20 Ekim 2015, 09:00

Sadece TEBESSÜM ediyorum…
Sanırım çok soruya karşılıktır bu…

Bakış Açısı   -  Bağlantı 19 Ekim 2015, 11:28

Afferin Çivril Kaymakamı ve belediye başkanlarına. Aklın Üniversitelerde olduğunu ispatlamışlar. Umarım sürdülebilir olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı