REKLAMI GEÇ

Kahvaltılarını yaptılar, meyveler çantada

Kahvaltılarını yaptılar, meyveler çantada

Sağlık Bakanlığı’nın çocuklara kahvaltı ve meyve alışkanlığını kazandırmak için başlattığı “Kahvaltımı yaptım, meyvem çantada” kampanyası Çivril’de de yapıldı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2014 Cumartesi, 13:47

Sağlık Bakanlığı’nın “Kahvaltımı yaptım, meyvem çantamda” etkinliği, Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü Çivril Belediyesi ve Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet ilkokulunda hayata geçirildi.

Okulda öğrencilerle bir araya gelen Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğünden Abdülaziz Ünal, Mine Sudakoğlu Uçar, Çivril Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yazıcı öğrencilere kahvaltının önemini anlatarak meyve ve süt dağıttılar.

Kampanyayı anlatan Ünal, “Okul çağı hızlı öğrenme, bilgi ve beceri kazanma ve etkilenme dönemidir. Alışkanlıklar bu dönemde oluşmaya başlar. Büyüme ve gelişme sürecinin olduğu okul çağı dönemde alınacak koruyucu önlemler ileriki yaşlarda genel sağlık durumu üzerinde etkili olabilecek yararlar sağlayacaktır. Bu kapsamda kurumumuz tarafından yürütülmekte olan Sağlıklı Yaşam temalı etkinlikler yapılmaktadır. Okulların açılmasıyla birlikte yaptığımız faaliyetlerde okullarla iş birliği yapılmasının faydalı olacağı düşünülmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı