REKLAMI GEÇ

KORE’DEN BÜYÜK VEFA

KORE’DEN BÜYÜK VEFA

Güney Kore, tam 65 yıl önce yanlarında olan Türk askerine minnet duyuyor, her fırsatta vefa örneği gösteriyor, Güney Kore’nin Ankara Büyükelçiliği, Çivril Işıklılı, Kore Gazisi Ali Çelik’in torunları Büşra ve Ali’ye burs veriyor. Güney Kore Askeri Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, Çivril’e gelerek Gazi’nin torunlarına burs belgelerini teslim etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2015 Cuma, 10:03

Muharip Gaziler Cemiyeti Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çivril Şubesi’ni ziyaret etti. Han, Çivrilli Kore Gazisi Ali Çelik’in torunu Büşra ve Ali Çelik’e Güney Kore Büyükelçiliği’nin burs ve sertifikalarını verdi.

denizli-guney-kore-vefa-civril-kore-gazisinin-torununa-burs-ic
Çivril Muharip Gaziler Derneği binasında gerçekleşen törene Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven, Çivril Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Necati İlhan, Ak Parti Çivril İlçe Başkanı Mehmet Celep, Türkiye Muharip Gaziler Derneği başkanı Emekli Albay M.Şükrü Tandoğan, dernek üyeleri ve gaziler ile aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Çivril Gaziler Derneği başkanı Hasan Genç, Kore Askeri Ataşesi’ne ve katılımcılara teşekkür ederek Gazilerin vatan için canını ortaya koyan kahramanlar olduğunu ve gazilere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven ve Kaymakam Orhan Burhan da yaptıkları Albay Jooseong Han’a gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ederek Türk milletinin tarih boyunca yardıma ihtiyacı olan herkese yardım elini uzattığını dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven Kore Askeri Ataşesi Albay Jooseong Han’a Denizli’ye özgü Çeşmi siyah hediye ederken konuk albay Jooseong Han da Çivril Kaymakamı Orhan Burhan ve Başkan Gürcan Güven’e kravat ve kol saati hediye etti. Dernek binasında düzenlenen programdan sonra Çivril Belediyesi tarafından gaziler ve Albay Jooseong Han onuruna öğle yemeği verildi.

denizli-guney-kore-vefa-civril-kore-gazisinin-torununa-burs-ic-1
Yemek programında “Kahraman Türk Askeri” marşını okuyan ve Kore halkının gazileri sonsuza kadar şükranla anacağını kaydeden Han, “Güney Kore halkı olarak sizleri sonsuza kadar anacağız. Orada yazdığınız kahramanlık destanı sayesinde biz bugün bu konumdayız. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.
Han, program sonunda Kore gazisi Ali Çelik’in torununa burs belgelerini takdim etti

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı