REKLAMI GEÇ

Mevsimlik işçilerin zor yaşamı

Mevsimlik işçilerin zor yaşamı

Çivril’e yüzlerce kilometre uzaklıktan gelen mevsimlik tarım işçileri, alt yapısız alanlarda kurdukları yerlerde yaşıyor. Yaşadıkları sıkıntılara rağmen yapacak bir şeyleri olmadığını söyleyen işçiler ve aileleri, yerel yöneticilerden temiz su, çöplerini bırakacak konteynır, tuvalet istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2016 Cumartesi, 13:36

Her yıl Çivril’e Şanlıurfa ve Hatay gibi illerden mevsimlik tarım işçileri geliyor. Sökmen, Savran, Çıtak, Tokça ve Kızılcayer mahallelerinde konaklayan mevsimlik işçiler, kurdukları derme çatma çadırlarda başta temiz su olmak üzere birçok sıkıntı ile karşılaşıyor.

denizli-civril-mevsimlik-iscilerin-zor-sartlari-1

“ÇAĞDIŞI BİR ORTAMDA YAŞIYORUZ”
Kurdukları derme çatma çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçileri, “Çağdışı bir ortamdayız. Temiz suyumuz, tuvaletimiz yok. Çocuklarımız tozun toprağın içinde. Kaldığımız çadırlar korunaklı değil. Her şey bir yana elektriğimiz olmadığı için karanlıkta yemek yemek zorunda kalıyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte çocuklarımızın sütleri ve yemeklerimiz bir günde bozuluyor, çünkü buzdolabı kullanamıyoruz. Daha insani şartlar altında yaşamak istiyoruz. Daha 4 ay gibi bir süre buralardayız, tarladayız. Durumumuz belli en azından elektrik sorunumuz çözülsün, bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.

denizli-civril-mevsimlik-iscilerin-zor-sartlari-3

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİLER
Ayçekirdeği hasadı ve elma toplama gibi işlerde günlük 35-50 lira arasında ücretle çalıştıklarını anlatan 1.500 dolayındaki tarım işçisi ve aileleri, “Her yıl buraya geliyoruz ve her yıl aynı şartlarda yaşamaya çalışıyoruz. Mecbur kalmasak evlerimizi bırakıp gelmeyiz. Ekmek paramızı kazanmak için çalışmak zorundayız. Yetkilerden mevsimlik işçilerin barınmaları için şartların iyileştirilmesini istiyoruz. Sağlıklı beslenme, elektrik ve su olmadığı için çocuklarımızda salgın hastalık başlamasından korkuyoruz. Elektrik ve su olmadığı için sağlıksız ortamda yaşadığımız için çok zorlanıyoruz. Doğru dürüst tuvalet ve banyo imkanı olmadığı için çocuklarımız rahatsızlanıyor. Sağlık hizmeti almakta zorlanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Yeşil Çivril Haber

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı