REKLAMI GEÇ

Minik Gülbahar yürüyebilecek mi?

Minik Gülbahar yürüyebilecek mi?

Çivril’de erken doğumla dünyaya gelen ve gelişim geriliği görülen 3 yaşındaki Gülbahar Özcan, yürüme sorununu yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli yetkilileri, minik Gülbahar Özcan’ın tedavisi için ailesine destek sözü verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2015 Çarşamba, 14:32

Tunay YAZICI/ ÇİVRİL (Denizli), (DHA)
Kıralan Mahallesi’nde yaşayan işsiz 36 yaşındaki Kemalettin Özcan ile ev kadını 33 yaşındaki Arife Özcan çiftinin üç yıl önce dünyaya gelen ilk çocukları Gülbahar’ın erken doğum sırasında beynine yeterli oksijen gitmediği için, yürüme, koşma, top atma, eşyaların üzerine tırmanma, tek ayak üzerinde durmaya çalışma gibi becerilerinde gelişim geriliği ortaya çıktı. Geçen zamanla birlikte minik Gülbahar’ın yürüyemediği anlaşıldı. Maddi durumu yetersiz iki çocuklu ailenin yardımına, Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli Çivril yetkilileri yetişti.

DESTEK SÖZÜ
Aileyi ziyaret eden Sevgi Eli Çivril Sorumlusu Gonca Dikeç Özcan, destek sözü verdi. Ailenin diğer ihtiyaçlarının da karşılanacağını ve küçük Gülbahar’ın tedavisi için gerekli çalışmaların yapılacağını söyleyen Özcan, “Sevgi Eli olarak Kemalettin ve Arife Özcan çiftini evlerinde ziyaret ettik. Çok zor şartlar altında geçim mücadelesi veriyorlar. Baba işsiz olduğu için evin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar. Ailenin daha iyi şartlarda yaşaması ve çocukların tedavisi için Sevgi Eli olarak elimizden gelen her türlü imkanı kullanacağız. Hayırseverlerin de desteğini bekliyoruz. Gülbahar’ı tedavi ettirip mutlaka yürütmek istiyoruz” dedi.

İŞSİZ BABA DESTEK İSTEDİ
Kızının 6.5 aylıkken dünyaya geldiğini belirten Kemalettin Özcan, “Kızım erken doğdu bir ay kuvözde kaldı. Sonra taburcu oldu, eve geldik. Kızımın gelişimi ve büyümesi normal seyretti. Yaşıtlarına rağmen kızımın yürüyemediğini fark ettik. Hemen doktora götürdük. Doktor erken doğumda beynine oksijen gitmemesi ihtimali olduğunu ve ‘kaba motoru geriliği’ teşhisi koydu. Fizik tedavi ve egzersizlere başladık. Yaklaşık bir yıldır da tedavimiz devam etti. Ama şu an işsizim ve kızımın tedavisi yarım kaldı. Kızımın yürüyebilmesi için tedaviye devam etmemiz gerekiyor” dedi.
Herhangi bir sosyal güvencesinin olmadığını kaydeden Kemalettin Özcan, “Fırın işçisiydim yaklaşık altı aydır işsizim. İkinci çocuğum olduktan sonra eşim rahatsızlandı. Hastanede tedavi olması gerekti. Hem çocukların bakımı, hem de eşimin tedavisinde yanında olabilmek için işimden ayrılmak zorunda kaldım. Şimdi işsizim, eşim rahatsız, kızım yürüyemiyor. Kızımın tedavisinin devam etmesi için yardıma ve desteğe ihtiyacım var” diye konuştu.

TEK DİLEĞİ KIZININ YÜRÜMESİ
Tek arzusunun kızının yürüdüğünü görmek olduğunu söyleyen Arife Özcan, “Evde tek odada yaşıyoruz. Doğru dürüst eşya yok. Evimize elektriğini bile daha bir iki gün önce Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli ekibi bağlattı. Borcumuzu ödeyemediğimiz için bir yıldır elektriksiz oturuyorduk. Tek isteğim var kızım tedavisine devam etsin ve yürüsün. Oğlum yedi aylık. Eşim çalışmadığı için zor zamanlar geçiriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı