REKLAMI GEÇ

Mozaiği yerinden söktüler

Mozaiği yerinden söktüler

Çivril’in Işıklı Mahallesi, Sarıbaba mevkisinde bulunan 1850 yıllık mezarlar korunamadığı için talan ediliyor. 2 yıl önce dönemin Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in ziyaret ettiği bölgede bulunan bir mozaik, hırsızlar tarafından çalındı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2014 Perşembe, 10:32

Denizli’nin antik kentler konusunda oldukça zengin bölgelerinden Çivril’de korumanın yetersiz olması nedeniyle hırsızlara gün doğdu. Son olarak Işıklı Mahallesi’nin üst kesimlerindeki Sarıbaba mevkisinde bulunan mezarlar da talan edildi. Hem de dönemin Valisi Abdülkadir Demir’in ziyaret ederek, önlem alınması talimatını verdiği bir mezardaki mozaik hırsızların hedefi oldu.

BERGAMA KRALI KARDEŞİ İÇİN YAPTIRMIŞ
Bergama Kralı II. Attalos’un,kendisinden önceki kral olan kardeşi Eumenes içinM.Ö. 1850 yılındakurdurduğu bilinen Eumania Antik kentindeki nekropolde, Vali Abdülkadir Demir, dönemin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile birlikte incelemelerde bulunmuş ve buranın koruması talimatını vermişti.

MOZAİĞİ ÇALDILAR
Ancak, görevliler tarafından etrafı çevrilen ve üzeri naylonla örtülen bir mezardaki mozaik kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Yeşil Çivril Gazetesi’nden Bülent Çakır, bölgeye giderek daha önce Vali Demir ve beraberindekilerin incelediği mozaikli mezarın son halini fotoğrafladı. Çalınan mozaikle ilgili jandarmaya bilgi verildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı