REKLAMI GEÇ

Şehitleri resim sergisiyle anma

Şehitleri resim sergisiyle anma

Çivril’de, geçen yıl bölücü teröristlerin saldırısında şehit düşen Ömer Kağan Kandemir ve tüm şehitlerin anısına resim sergisi açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2016 Pazartesi, 10:36

Ressam Barış Turan, ikinci kişisel sergisini şehitlere adadı. 30 Temmuz 2015’de terör örgütü PKK’nın Şırnak Görmeç Üs Bölgesi’nde yol kontrolü yapan askerlere saldırısında, terhisine 55 gün kala şehit düşen Ömer Kağan Kandemir ve tüm şehitler anısına düzenlenen serginin açılışını Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven yaptı.

Başkan Güven, törendeki konuşmasında, “Şehit Ömer Kağan Kandemir ve tarihimizin diğer büyük kahramanlarının resimlerinde oluşan sulu boya sergisinin açılışını yaptık. Sergiden elde edilen gelir yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitimi için kullanılacaktır” dedi.

Sanatçı Barış Turan ise ikinci kişisel sergisini açtığını ifade ederek, “Ülkede arka arkaya verilen şehitler hepimizi derinden üzüyor. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ben şahadetinin birinci yılında şehidimiz Kağan Kandemir adına onun resimlerinden oluşan bir resim sergisi açıp, Çivrilli olarak vefa borcumuzu ödemek istedim. Benim için duygu yüklü bir çalışmaydı. Allah tüm şehitlere rahmet eylesin, ailelerine sabırlar versin” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanında açılan sergide Kağan Kandemir ve Denizli’ye mal olmuş isimlerin resimlerinden oluşan yirmiye yakın resim sergileniyor.

Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı