REKLAMI GEÇ

Şimdi Işıklı zamanı

Şimdi Işıklı zamanı

Denizli’nin doğal güzelliklerinin en dikkat çekicilerinden Çivril’deki Işıklı Gölü, nilüferlerin açmasıyla eşsiz bir güzelliğe büründü. Vali Abdülkadir Demir; sandalla gölü gezdi, yaz boyu sürecek bu şölene Denizlilileri davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2014 Salı, 16:31

Balığı ve kerevitiyle bölgenin ekonomik canlılığına büyük katkılar koyan Çivril’deki Işıklı Gölü, nilüfer çiçeklerinin açmasıyla eşsiz bir güzelliğe büründü. Vali Abdülkadir Demir de bölgede Nilüfer çiçeklerini yerinde inceledi. Işıklı Gölü’nde sandalla yol alan Vali Demir’e Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven de eşlik etti.

Gölde gazetecilerle birlikte kayığa binen Vali Abdülkadir Demir de manzaraya hayran oldu. Gölün ortasında açan Nilüfer çiçeklerinin ve sazlıkların oluşturduğu doğal güzelliği gölün hemen yakınında yer alan Akdağ’ın bütünleştirdiğini belirten Vali Demir, herkesin bu doğa harikasını görmesi gerektiğini söyledi.

Gölün 7 bin 300 hektarlık alanı kapsadığını belirten Vali Demir, şöyle konuştu:

“Fazla derin olmayan bir göl burası. Bu sığlığından dolayı Mayıs ve Haziran aylarında burada Nilüferler açıyor. Biz, Denizli’deki bu değeri tanıtmaya çalışıyoruz. İnsanlar Işıklı Gölü’nü özellikle Nilüfer açtığı dönemde görmeli. Böylesine önemli bir değerin herkes tarafından görülmesi gerekir. Üst tarafında dağları, ortasında gölü ve gölde de Nilüfer çiçekleriyle burası tam bir doğa harikasıdır.”

buton

Bölgede ilerleyen yıllarda su sporlarının da yapılabileceğini ifade eden Vali Demir, sözlerini şöyle tamamladı: “Burayı turizm alanı olarak kullanabiliriz. Buraya bir iskele yaparak su sporlarının yapılabildiği bir alan oluşturabiliriz. Burası çok doğal bir alan. Burada her türlü su sporu yapılabilir. Bizim de bu süreçte yapacağımız şeyler olacaktır. Bölge tamamen temiz tutulmalı. Biz bölgeyi doğa tutkunlarına ve su sporuyla uğraşan herkese tanıtmak istiyoruz.”

Yorumlar

Cihan   -  Bağlantı 11 Haziran 2014, 07:45

Kıyıya güzel bir balık restaurantı ve kayık turu hiç fena olmazdı.Sessiz, sakin bir hafta sonu için alternatif yaratılmış olurdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı