REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin ilk ‘Bilgi Sokağı’ Çivril-Sundurlu’da

Türkiye’nin ilk ‘Bilgi Sokağı’ Çivril-Sundurlu’da

Çivril’in Sundurlu Mahallesi’nde, Türkiye’ye örnek bir okul yolu projesi gerçekleştirildi. Okul çağındaki çocuklara yönelik bilgi ve çiçeklerle donatılan “Bilgi Sokağı” görenlerin ilgisini çekerken, uygulamanın Türkiye’de ilk olduğu ifade edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2015 Salı, 09:56

Çivril’in Sundurlu Mahallesi’nde okul yolu üzerinde bulunan bir sokak, Sundurlu İlkokulu ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Anabilim Dalı işbirliği ile “Bilgi Sokağı”na dönüştürüldü.

BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFTA EĞİTİM
Çivril ilçe merkezine 19 kilometre uzaklıktaki Sundurlu Mahallesi’ndeki ilkokulda birleştirilmiş sınıflarda eğitim-öğretim veriliyor. 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri, Müdür yetkili öğretmen statüsüyle görev yapan Emrah Dal ile geleceğe aynı sıraları paylaşarak hazırlanıyor.

PAÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLE İŞBİRLİĞİ
Birleştirilmiş sınıfta eğitim-öğretim verilmesinin yarattığı dezavantajı ortadan kaldırmak için farklı bir eğitimci profili çizen Müdür Yetkili Öğretmen Emrah Dal, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Anabilim Dalı ile işbirliği yaparak örnek bir projenin hayata geçirilmesini sağladı. “Okul Yolu Bilgi Sokağı” projesiyle, Öğretim Görevlisi Serdal Yerli öncülüğünde, PAÜ Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri, duvarları bilgiyle donattı.

Sundurlu İlkokulu’na giden ve öğrencilerin her gün dört defa gelip geçtikleri yolun iki tarafındaki duvarlara Türkçe, matematik, hayat bilgisi gibi derslerde işlenen konulara ilişkin kısa bilgi notları yazıldı. Sokağı renga renk hale getiren resimler çizildi.

ANONS

EL ELE VERDİLER
Sundurlu İlkokulu Müdür Yetkili Öğretmeni Emrah Dal’ın Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade etti “Okul Yolu Bilgi Sokağı” projesinin gerçekleşmesine Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve mahalle halkı da destek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı