REKLAMI GEÇ

Vatandaş istedi, Yeşilyaka Haydan oldu

Vatandaş istedi, Yeşilyaka Haydan oldu

Çivril’in şehir merkezine en yakın mahallelerinden biri haline gelen Yeşilyaka’nın ismi, tarihteki haline geri döndürülerek ‘Haydan’ adını aldı. 578 Haydanlı’nın toplu dilekçeyle başvurduğu Çivril Belediye Meclisi, mahalleye Haydan isminin geri verilmesini kararlaştırıldı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2014 Pazar, 12:28

Çivril’de yıllardan bu yana ismi telaffuz edilen ancak tabelada olmayan Haydan Mahallesi geri döndü. 1930’lu yıllarda Aşağı ve Yukarı Haydan olmak üzere iki köyden oluşan 1965’te iki köyün birleştirilmesiyle ‘Yeşilyaka’ adını alan köy, büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle olunca tekrar Haydan olmak üzere harekete geçti.

İMZA İLE BAŞVURDULAR
Bin dolayında nüfusu bulunan Yeşilyaka’dan 578 kişi mahallenin isminin tekrar Haydan olması için Çivril Belediyesi’ne başvurdu. Belediye meclisinin Ağustos ayı ilk toplantısında gündeme gelen değişiklik, meclis üyelerince kabul gördü. Sadece CHP’li üyelerin referandum önerisi gündeme gelirken, nüfusun yarısından fazlasının dilekçe imzaladığı, referanduma gerek kalmadığı yönünde görüş birliğine varıldı.

HERKES HAYDAN’I İSTİYORDU
Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Haydan isminin çok eskilerden beri telaffuz edildiğini ancak tabelada olmadığını söylerken, “Yeşilyaka ismini alan mahallede yaşayan vatandaşlarımız ismin değiştirilmesi için sık sık talepte bulunuyordu. Üstelik isim değişikliğini her kesimden insanımız istiyordu. Biz göreve geldikten sonra aynı talep yine geldi, meclisimiz de değişikliği kabul etti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı