REKLAMI GEÇ

Yaralı geyiği mahalleli kurtardı

Yaralı geyiği mahalleli kurtardı

Çivril’in Cumalar mahallesinde, kurt saldırısına uğrayan geyik, vatandaşlar tarafından bulundu. Çivril Belediyesi veterineri tarafından tedavisi yapılan geyik, Orman ve Su İşleri Denizli Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2016 Cuma, 18:03

Sabah hayvanlarına bakmak için evden çıkan muhtar Vedat Arslan bahçesinde yaralı halde yatan geyik görünce Çivril Belediyesi zabıta ekiplerine ve Milli Parklar İl Müdürlüğüne haber verdi. Zabıta ekiplerinin Çivril Belediyesi veterinerleri ile birlikte Cumalar Mahallesi’ne gelerek, yaralı geyiğe ilk müdahale yaptı.

Saldırı ile vücudunda yaralar açılan ve sağ ön ayağı zedelenen kızıl geyik Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ne götürüldü. Burada tedavi edilen kızıl geyik, Milli Parklar yetkililerine teslim edildi.

Geyiğin 1,5 yaşlarında dişi olduğunu belirten Çivril Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Yüksel Aktürk, “Akdağ Milli Parkı’nda yaşayan ve koruma altında olan kızıl geyik yavrusu kurt saldırısına uğramış. Vücudunun değişik yerlerinde yara izleri var. Kaçarken de ayağı zedelenmiş. Bize haber verildikten sonra tedavisini yaptık ve Milli Parklar yetkililerine teslim ettik” dedi.

(Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı