REKLAMI GEÇ

Define aramak için dinamit patlattılar, bir kişi yaralanınca yakayı ele verdiler

Define aramak için dinamit patlattılar, bir kişi yaralanınca yakayı ele verdiler

Çivril’in Koçak Mahallesi dağlık bölgesinde kaçak tarihi eser kazısı yapan 8 kişi, içlerinden birinin patlatılan dinamit nedeniyle yaralanması sonucu yakayı ele verdiler. İz süren ekipler önce yaralıyı ve onu hastaneye getireni gözaltına aldı, Çal ve Çivril’de düzenlenen operasyonla 6 kişi daha yakalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2022 Cuma, 12:51

Çivril’in Koçak Mahallesi dağlık Kızılyer Mevkii’nde define aramak için harekete geçen 8 kişilik ekip kaçak kazıya başladı. Bir süre sonra karşılarına çıkan büyük kaya parçası nedeniyle ilerleyemeyen tarihi eser kaçakçıları fünye sistemi kurdu, dinamit patlatmak istedi. Ancak, dinamit beklenenden önce yaralanınca kaçak kazı yapan ekipte yer alan İbrahim T. yaralandı. Süleyman A. yaralı arkadaşını Çal Devlet Hastanesi’ne getirdi, sonra ortadan kayboldu.

MUAYENEDE ORTAYA ÇIKTI

İbrahim T.yi müayene eden doktorlar, yaralanmanın patlayıcı kaynaklı olduğunu belirlemesinin ardından devreye Jandarma ekipleri girdi. Kamera kayıtlarından yaralıyı hastaneye getiren Süleyman A.nın kimliği belirlendi ve düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

8 KİŞİLİK KAÇAK KAZI EKİBİNE OPERASYON

Hastanede tedavi altına alınan İbrahim T. ile arkadaşı Süleyman A.nın ifadelerinden yola çıkan ekipler Çal ve Çivril’de düzenlenen operasyonlarla Ahmet K.A. Serdar G. Süleyman G. Seyhan B. Ramazan A. ve Kadir B.yi de gözaltına aldı.OLAY YERİNDE FÜNYE SİSTEMİ BULUNDU

Operasyonları tamamlayan ve kaçak kazıya karıştığı öne sürülen 8 kişiyi gözaltına alan ekipler, olay yerine gittiklerinde kurulu fünye sistemi ile karşılaştı. Fünye ve patlayıcı jandarma ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde patlatılarak imha edildi. Müze Müdürlüğü koordinasyonunda kazı alanı kapatıldı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İbrahim T.nin tedavisi ise sürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı