REKLAMI GEÇ

Kaçak balık avcılarına büyük operasyon

Kaçak balık avcılarına büyük operasyon

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Denetim ekipleri, kaçak avlanmaya geçit vermiyor. Ekipler, bir yıl içerisinde gerçekleştirilen 246 kontrol ve denetimlerde, 12 bin 500 metre balık ağı, 600 metre pareketa, 346 adet pinter ile 18 adet tırıvırıya el koydu.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2013 Salı, 10:50

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Denetim Ekipleri tarafından, su ürünleri kaynaklarının doğal yollarla üreyerek çoğalabilmesi ve sürdürülebilir balık avcılığının etkin olarak yapılabilmesi için Denizli sınırları içinde bulunan istihsal sahalarında denetimler devam ediyor.

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında su ürünleri denetim ekiplerince, su ürünleri istihsal sahalarında 246 adet kontrol ve denetim gerçekleştirdiği öğrenildi.

Bu denetimlerde 5 idari para cezası uygulanırken, 12 bin 500 metre balık ağı, 600 metre pareketa, 346 adet pinter ve 18 adet tırıvırıya el konuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, su ürünleri istihsal alanlarında yapılan denetimlerin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için vatandaşlara da sorumluluklar düştüğü bildirildi.

Vatandaşlar, bu tür durumlarda 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine ihbarda bulunabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı