REKLAMI GEÇ

Denizli’ye yol yapımı için 5.5 milyon TL

Denizli’ye yol yapımı için 5.5 milyon TL

Bozkurt ilçesi ile ilçeye bağlı İnceler Beldesi arasındaki asfalt yol çalışması tamamlanarak hizmete açıldı. Yolun açılışını yapan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İçişleri Bakanlığı’nın Denizli’ye köy yollarının yapımı ve onarımı için 5,5 milyon TL ödenek gönderdiğini belirterek, bu parayla 159 kilometre yolda yapım ve bakım yapılacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2013 Cumartesi, 15:50

Demiryolu çalışmaları sırasında tahrip olan, Bozkurt İlçesi ile ilçeye bağlı İnceler Beldesi arasındaki yolun asfalt çalışması tamamlanarak Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarafından açılışı yapıldı. Açılışa Vali Demir, Bozkurt Kaymakamı Önder Can, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Genel Sekreteri Adem Oklu, Bozkurt Belediye Başkanı İbrahim Deniz Arda, İlceler Beldesi Belediye Başkanı Ali Kavsara ve firma yetkilileri katıldı.

Vali Demir “Denizli- Kaklık ve Denizli- İstanbul Demiryolu çalışmasını yapan firma malzeme taşırken yolda ciddi bir tahribat meydana geldi. Denizli İl Özel İdaremiz, firmayla görüşerek bu yolu birlikte yapalım dedi. Firmada kabul ederek anlayış gösterdi ve bu 11 kilometrelik yolun 9.5 kilometrelik kısmı tamamlandı. Yol çok üst standartlarda yapıldı. İl Özel İdaremiz, Bozkurt Belediyemiz ve firma ortak bir çalışma yaptı. Bozkurt Kaymakamımız da işi takip etti” dedi.


KÖYDES’in çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Vali Demir, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce Denizli’ye 5,5 milyon TL ödenek ayrıldığını söyledi. Demir, KÖYDES uygulamasını Denizli’nin diğer illerden farklı uyguladığını, diğer illerde paranın ilçelere gönderildiğini ama Denizli’de yol çalışmalarını İl Özel İdaresi’nin koordinasyonunda olduğunu belirtti. Demir “Yol yapım çalışmalarını İl Özel İdare’nin yapmasının avantajları var. Malzemeleri doğrudan kurum aldığı için daha uygun fiyata alıyor ve işler daha hızlı ve fazla iş yapılıyor. Bu birliktelikle planlanan 159 kilometrelik yolun 2.kat ve 28 kilometre köy yolunda ise 1.kat asfalt kaplama yapılması programlanmıştır. İl Özel İdaresi ile Köylere Hizmet Götürme Birlik Başkanlıkları arasında yapılan protokol çerçevesinde bugüne kadar 77 kilometre 2.kat asfalt ve 4 kilometre asfalt kaplama işi tamamlanmıştır. Ayrıcı İl Özel İdaresi ile Denizli Belediyesi Başkanlığı arasında imzalanan protokolle 60 kilometre köy yolu asfalt kaplama işinin 14 kilometresi de tamamlanmıştır. İl Genel Meclisi Başkanımıza, İl Özel İdaresi Sekreteri ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yol medeniyettir. Ulaşım olduktan sonra her şeyi kolay çözüyoruz. Hastaneye de insanlarımız kolay ulaşıyor, kamu hizmetlerine de…” diye konuştu.

Yorumlar

Ali Kara   -  Bağlantı 29 Temmuz 2013, 15:55

Başkanımız Osman ZOLAN’ın memleketi Garipköy’ün garip kalmış yolunu da unutmazlar umarım. Aylardır kazınan asfalt düzeltilmedi de…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı