REKLAMI GEÇ

Yeni yuvalarına kavuştular

Yeni yuvalarına kavuştular

Denizli’nin Çivril İlçesi’nin Reşadiye Köyü’nde harap bir evde oturan Kuştekin Ailesi, Kaymakam Orhan Burhan’ın girişimleriyle 50 metrekarelik yeni bir eve kavuştu. Eşi Sultan Kuştekin ve 7 yaşındaki kızı Meryem Kuştekin’le birlikte harap bir evde oturan 75 yaşındaki Halil İbrahim Kuştekin, yeni evinin anahtarını aldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2013 Salı, 18:46

Tunay YAZICI/ ÇİVRİL, (DHA)
Çivril’in Reşadiye Köyü’nde 75 yaşındaki Halil İbrahim Kuştekin’in ikinci eşi 46 yaşındaki eşi Sultan Kuştekin ve 7 yaşındaki kızı Meryem Kuştekin’le yıkık ve harap durumdaki evde yaşadığını öğrenen Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na talimat vererek ailenin durumunun incelenmesini istedi.
Vakıf tarafından yapılan incelemede ailenin maddi durumunun iyi olmadığı, harap bir evde yaşlılık maaşı ve köylülerin yardımlarıyla yaşam mücadelesi verdikleri belirlendi.
Kaymakam Orhan Burhan’ın talimatıyla aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından iki oda bir salondan oluşan 50 metrekare büyüklüğünde ev yapıldı. İnşaatı tamamlayan tek katlı evin taban döşemesi, mutfak dolapları, boya ve badanaları yapıldı.

Evi inceleyen Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, evin anahtarını Kuştekin çiftine teslim etti. Burhan, çiftin bir hafta içinde yeni evine taşınacağını söyledi. Kaymakam Orhan Burhan’a minnettar olduklarını söyleyen Halil İbrahim Kuştekin, yeni evlerine taşınmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı