REKLAMI GEÇ

24 SAAT RAHATIZ

24 SAAT RAHATIZ

Denizli Meteoroloji İstasyon Müdürü Oğuz Ali Avcı, son tahminlere göre; İzlanda’daki volkanik patlamadan, Türkiye’nin önümüzdeki 24 saat içinde etkilenmesinin beklenmediğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Nisan 2010 Pazartesi, 18:49

İzlanda’da, 14 Nisan’da gerçekleşen volkanik patlama ile ilgili Denizli Meteoroloji İstasyon Müdürü Oğuz Ali Avcı bir açıklama yaptı. Avcı, volkanik patlamanın gerçekleştiği 14.04.2010 gecesinden itibaren, Avrupa’nın orta ve kuzey bölümleri yoğun olarak etkilendiğini, Türkiye’nin kuzey kesimlerinde dün (18.04.2010 Pazar) akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz kıyıları (Samsun, Zonguldak, Sinop, Ordu, Kastamonu, Bartın) ile İstanbul’un kuzey çevrelerinde 6000 ila 10000 m arasındaki uçuş seviyelerinde hafif şekilde etkili olduğunu söyledi.

Avcı, “Tahminlerimize uygun olarak kül bulutu yer seviyesinde etkili olmadı. Fakat ülkemiz, Afrika ve Arabistan üzerinden gelen toz taşınımından (sahra tozları) etkilendi. İzlanda kaynaklı kül taşınımı ile toz taşınımı farklı olaylardır. Yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin önümüzdeki 24 saat içerisinde etkilenmesi beklenmemektedir. Bu süre içerisinde Avrupa’nın orta ve kuzey bölümünün (İngiltere, Fransa, Almanya, Danimarka ve Rusya ) etkilenmesinin devam edeceği beklenmektedir. Volkanik patlamaların etkisi, uydu görüntüleri ile takip edilerek, atmosferik sirkülasyon ve önümüzdeki periyotlarda üst seviye rüzgarlarının yön ve şiddetindeki değişiklikler dikkate alınarak yeni değerlendirmeler yapılacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı