REKLAMI GEÇ

40 bin sayaç değişecek

Denizli Belediye Meclisi, arızalı, kuru tip ve manyetik sistemli olan toplam 40 bin su sayacını değiştirme kararı aldı.

/ DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci başkanlığında toplanan belediye meclisi, belediye bütçe komisyonunun su sayaçlarıyla ilgili raporunu görüştü. Bütçe rapora göre, belediye işlemlerinin hızlandırılması ve basitleştirilmesi amacıyla içme suyu şebekesinde kullanılmakta olan arızalı kuru tip ve manyetik sistemli su sayaçları belediye tarafından alınacak. Bunun yerine ise yaş tip, büyük gövdeli ve çekvafli su sayaçları takılacak. Bu değişim işleminden Belediyeye 1,5 Milyon liraya malolacak, sayaçları Denizli Belediyesi toplu olarak satın alacak.

Belediye yetkilileri vatandaşın bu sayede daha ucuza sayaç sahibi olacağını savunuyor. Sayaçlar yine Denizli Belediyesi personeli tarafından değiştirilecek. Ücretleri ise vatandaşın su faturasına beş ayrı taksitte yansıtılacak.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan 40 bin sayacın eski olduğunu ve mağduriyet yarattığını belirterek, “Eski ve arızalı sayaçlar nedeniyle sıklıkla vatandaşın mağdur olduğunu gözlemliyoruz. Eski tip sayaçlar yanlış ölçüm yapıyor. Eksik yada fazla ücret gösteriyor. Hatta bir evin ayda 400 ton su kullandığını gösteren ölçümlere bile şahit olduk. Vatandaş doğal olarak itiraz ediyor. İşte bu sıkıntılara son vermek için sayaçları yeni tip sulu sayaçlarla değiştirmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı