REKLAMI GEÇ

5 ilçeye arıtma tesisi

5 ilçeye arıtma tesisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) 5 ilçeye daha paket arıtma tesisi kuruyor. Az maliyetle çalışacak olan tesisler, özellikle su kaynaklarının korunmasında etkili olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2016 Salı, 17:09

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), özellikle su kaynaklarının kirletilmesini önlemek amacıyla köylerde inşa edilen ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan 19 paket atıksu arıtma tesisini yeniden faaliyete geçirmesinin ardından çevre yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda DESKİ Genel Müdürlüğü, daha az yatırım ve işletme maliyeti bulunan ayrıca uzaktan kontrol sistemi ile daha kolay işletilebilen 5 adet daha paket atıksu arıtma tesisi kurulması için başlattığı çalışmada sona geldi. Acıpayam Eskiköy, Bozkurt Çambaşı, Çardak Gemiş, Çal Dayılar ve Çivril Beydilli Mahallesi’ne kurulması planlanan kompak sistem paket atıksu arıtma tesislerinin kendi içinde havalandırma, çökertme ve tahliye işlemlerini bir arada yapabildiği ifade edildi.

deski-atiksu-1SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun süredir atıl durumda olan 19 adet paket atıksu arıtma tesisini geçen yıl yeniden faaliyete geçirdiklerini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin doğa ve çevreye olan hassasiyetinin Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, çevre konusundaki çalışmaların artarak sürdürüldüğünü, bu kapsamda 5 adet daha yeni tesisin kentin öncelikli ihtiyacı olan noktalarına kurulduğunu anlattı. Denizli halkının sağlıklı ve huzurlu yaşaması için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Başkan Zolan, “Görevde kaldığımız süre içerisinde ‘bir fazla eser daha nasıl bırakırız’ amacıyla Denizlimizin her köşesinde çalışmaya devam ediyoruz. Daha temiz ve sağlıklı bir gelecek için olağanüstü çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu