REKLAMI GEÇ

AB heyetinden tam not aldı

AB heyetinden tam not aldı

Türkiye’deki su sektörü için kapasite geliştirilmesi konusunda hazırlanan eşleştirme projesi kapsamında, Denizli’ye gelen AB heyeti, Denizli Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Heyet, tesisin çalışma sistemini ve ayrıştırılan suyun kalitesini beğendi.

/ DENİZLİHABER / 16 Şubat 2008 Cumartesi, 01:00

AB’den bir heyet, ‘Türkiye’deki su sektörü için kapasite geliştirilmesi’ başlıklı eşleştirme projesinde yer alan Büyük Menderes Havzası’ndaki pilot uygulama kapsamında, saha ziyaretlerinde bulunmak üzere Denizli’ye geldi. Aralarında Jopp Harmsen, Nila Taminiau, Gabriel Zwart, Henk Sterk (Hollanda), Sean Mykay (İngiltere), Jarmila Mokoviska (Slovakya) ve Devlet Su İşleri’nden Mehmet Kurugöllü, Ayla Efeoğlu ve Hakan Aksu’nun da bulunduğu bir heyet, Denizli Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Heyete, Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Şule Vardar, Çevre Orman İl Müdürü Yılmaz Kaplan eşlik etti.

Su ve Kanalizasyon Müdürü Vardar, tesis hakkında heyete ayrıntılı bilgi verdi. Vardar, Atıksu Arıtma Tesisi’ne gelen kanalizasyon atıklarının,ayrıştırılarak 2. sınıf sulama suyuna dönüştürüldükten sonra, Goncalı Köyü yakınlarında DSİ’nin kanalına verildiğini buradan da çiftçilerin tarımsal sulama suyu amaçlı olarak kullandığını söyledi.

Heyet daha sonra tesisin laboratuvar kısmını inceledi. Burada atıkların tesise ilk gelişi ve tesisten çıkışı arsındaki farklar ölçüldü. Tarımsal sulama amaçlı verilen suyun 2. sınıfa dönüştürülme başarısı testle ortaya çıktı. Tesis, doğaya zarar vermeden uyum içinde çalışması, arıtma konusunda birçok tesise örnek olması ve ayrıştırılan suyun kalitesiyle heyetten tam not aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı