REKLAMI GEÇ

Adreslerinizi kontrol edin

Denizli Belediyesi, Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği belediye sınırları içindeki numaratajlama çalışmasını tamamlayıp, 100 bin afiş bastırarak vatandaşlara dağıtmaya başladı.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Belediyesi, Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği belediye sınırları içindeki numaratajlama çalışmasını tamamlayıp, 100 bin afiş bastırarak vatandaşlara dağıtmaya başladı.Afişte yer alan bilgiler ise şöyle:

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu Gereği, belediyemiz sınırları içinde numaralama çalışmaları tamamlanmış olup, adreslerde yaşayan hane halkı bilgileri MERNİS (T.C Kimlik Numarası) kayıtları ile eşleştirilmiştir.

Bu çalışma ile vatandaşların bürokratik işlem yükünün azaltılması, kamu hizmetlerinin daha etkili ve verimli sunulması, kamu kurumlarının planlama ve koordinasyon faaliyetleri için ihtiyaç duydukları verilere daha rahat ulaşması, kayıt dışı ekonomi ve yolsuzlukla mücadelede ihtiyaç duyulacak verilere daha kolay ulaşılması, ruhsatsız ve kaçak yapılaşmayla daha etkin mücadele edilmesi ve aynı zamanda Kent Bilgi sistemi altlığının oluşturulması hedeflenmiştir.

Bundan böyle, tüm işlemlerde bu bilgiler kullanılacağından ileride mağdur olmamanız için muhtarlıklarda bulunan askı listesi ve www.tuik.gov.tr internet adresinden kimlik bilgilerinizle eşleşen ikamet adreslerinizin kayıtlı ve doğru olup olmadığını kontrol ediniz.

Askı listelerinde kaydınız yok yada eşleşen adres bilgilerininiz hatalı ise bundan böyle çocuğunuzu okula kaydettiremeyecek, banka işlemleri, elektrik-su-telefon abonelik işlemleri yaptırmada, kamu hizmetlerinden yararlanmada ve benzeri hizmetleri almada zorluklarla karşılaşıp mağdur olabilirsiniz.

Bu nedenle, lütfen askı listelerindeki bilgilerinizi kontrol ederek, kaydınız yok ya da eşleşen adres bilgileriniz farklı ise Özel İdare İş Hanı’nda bulunan ‘kayıt bürosuna’ başvurarak gerekli düzeltmeleri yapınız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı