REKLAMI GEÇ

Akevler’in şantiyesi kuruldu

Denizli Belediyesi’nin TOKİ işbirliği ile hayata geçireceği 1536 konutluk Akevler’in yapımı için şantiyeler ve trafolar kuruldu. Konutların inşaatına Eylül ayında başlanacak. Belediye’nin Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Niyazi Dayanır, inşaatların 14 ay süreceğini, 2008’in sonlarına doğru hat sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2007 Salı, 00:00

Denizli Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü, yapımı yıllarca devam eden ancak bitirilemeyen konutları bir bir tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini, yeni konut projelerini de üretmeye devam ettiklerini bildirdi.

TOKİ’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında içinde ilköğretim okulu, ticaret merkezi, sağlık ocağı ve camii bulunan 1536 konutluk Akevler ihalesini kazanan şirketler, konut yapılacak alanda şantiyelerini, elektrik trafolarını kurdu. Akevler’e ulaşım yolları ise iş makineleri yardımıyla genişletilmeye başlandı.. Şirketlerin, Eylül ayı içinde ise konut inşaatına başlayacakları belirtildi.

Denizli Belediyesi’nin, TOKİ işbirliğiyle yapacağı konutlar, 14 ayda tamamlanacak. Kentsel dönüşümde kullanılacak konutlardan kalanlar ise dar gelirlilerin hayallerini süsleyecek. Dar gelirliler, kira öder gibi ev sahibi olma imkanına kavuşacak.

Denizli Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Niyazi Dayanır, konutların yapılacağı alanlarda ve yeni kurulan şantiyeleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Dayanır, konutların kısa sürede hızla yükseleceğini, aktif ve pasif regreasyon alanlarının da bulunacağını söyledi. Bu arada, Karşıyaka Mahallesi’ndeki konut alanında oturan ve Denizli Belediyesi’yle karşılıklı uzlaşmaya varan hak sahiplerinin boşalttığı evlerin de yıkımı devam ediyor. Hak sahipleri, Aktepe Mahallesi’nde yaptırılan 448 konuttaki evlerine taşınmış ve çıktıkları evler boşaltılmıştı.

Denizli Belediyesi, yapımına 1994’de başlanan ve bitmeyişi nedeniyle umutsuzluğa dönüşen 1320 konutluk Umutkent 1-2 konutlarını geçen yıl tamamladı.. 2005’de temel atılan 448 konutluk Aktepe Konutları ise 1 yıl gibi kısa sürede tamamlandı.. Yine 13 yılı aşkın süredir devam eden ve son yıllardaki çalışmalarla bitirilme aşamasına gelinen 1100 konutluk Umutkent 3 konutları ise daha önce bildirildiği üzere yıl içinde tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilecek. Belediye, 464 konutluk Belkon projesi ve 14 Temmuz 2006’da temeli atılan 1044 konutluk 800. Yıl Konutları’nı da bu yıl içinde hak sahiplerine teslim edecek.   

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı