REKLAMI GEÇ

Aydın ve Nazilli’den buz ithal ediyoruz

Denizli Belediyesi Soğuk Hava Tesisleri Buz Kısmı aşırı sıcaklardan dolayı buz yetiştiremez hale geldi. Hafta içi 150, hafta sonu da 300 kalıp buz satan tesis, buz yetiştiremediği için diğer illerden buz almaya başladı.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Aşırı sıcaklardan buz satan tesisler de siparişlere yetişemez hale geldi. Aşırı sıcaklardan dolayı satışlarını ikiye katlayan Denizli Belediyesi Soğuk Hava Tesisi Buz Kısmı, diğer illerden buz almaya başladı. Denizli Belediyesine ait olan ve özel şirket tarafından işletilen firma son yılların en çok buz satışını gerçekleştirdi. Günde 260 kalıp buz üretimi yapan tesis, gün içerisinde 275 ile 300 kalıp arasında buz satışı yapıyor. Kendilerine gelen talepten dolayı buz yetiştiremeyen firma ise Nazilli ve Aydın gibi illerin soğuk hava tesislerinden buz desteğini alıyor.

Satışlarımız arttı

Buz satışları hakkında bilgi veren Denizli Belediyesi Soğut Hava Tesisleri Buz Kısmı Sorumlusu Süleyman Kaya, bu yıl içerisinde yaşanan aşırı sıcaklardan dolayı satışlarında önemli derecede artış olduğunu ve tesis olarak kendilerine gelen siparişlere cevap veremez hale geldiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda satışların normal derecede olduğunu ve gün içerisinde 50 ile 70 arasında buz satışı yaptıklarını belirten Kaya, “ Buz üreten ve isteyen kişilere belirlenen ücret tarifesi doğrultusunda satış yapan buz firmaları olarak geçtiğimiz yıllarda satışlarımız bir hayli düşüktü. Havaların ısınması bizlerin işlerini arttırdı. Geçtiğimiz yıl içerisinde günde 50 ile 79 buz kalıbı satarken, bu yaz yaşanan Afrika sıcaklarından dolayı günlük 150 ile 300 arasında buz satışı yapar hale geldik. Normalde tesisimiz günde yani 12 saat sistemi ile 260 kalıp buz üretimi yapıyor ama gelen siparişlere buz yetiştiremiyoruz. Siparişleri yetiştiremediğimiz için çevre illerimizdeki buz üretim tesislerinden destek almak zorunda kalıyoruz.”dedi.

Buz ihtiyacı duyan sektörler

Yaz mevsiminde en çok buz ihtiyacı bulan firmaların başında dondurma üreten pastaneciler bulunuyor. Soğut Hava Tesisleri Buz Kısmından en çok buz alan firmaların isimlerini de açıklayan tesis sorumlusu İbrahim Kaya, “ Şuanda en çok buz satışımızı dondurma satan pastanelere yapıyor. Dondurma satan yerlerden buz alımı bu yıl çok fazla. Dondurmanın sıcakta eriyen bir madde olması ve aşırı sıcaklara dayanmaması buz talebini arttırıyor. Pastanelerin dışında fırıncılar, lokantalar, düğün yapanlar, tekstil fabrikaları, cenazeler, balıkçılar ve hatta bu yaz ilginçtir havuzlar için bile buz isteyen yerler oldu”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı