REKLAMI GEÇ

BU FOTOĞRAFA DİKKAT!

BU FOTOĞRAFA DİKKAT!

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, 4 yıl aradan sonra katıldığı ilk resmi törende, bu kez türbanıyla yer aldı. AKP’yi kapatma davası tartışmalarının tam ortasında gerçekleştirilen törende üst düzey protokol, Türkiye’nin bugünkü gerçeğini yansıtan fotoğraf verdi. Resmi tören, AKP’li belediye başkanı, türbanlı eşi, bir paşa, bir CHP’li vekil, bir şehit babası ve bir hakimi yan yana getirdi.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2008 Salı, 01:00

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşi ilk kez türbanlı olarak protokole katıldı. Bu yıl 93’üncüsü düzenlenen Çanakkale Deniz Zaferi Anma Törenleri, Askeri Şehitlik’te gerçekleştirildi. Törene damgasını vuran ise bu fotoğraf oldu. AKP’li Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, 4 yıl aradan sonra ilk kez bir resmi törende yerini aldı. Ama katıldığı ilk resmi törendekinin aksine bu kez başını örterek.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AKP’yi kapatma istemiyle açtığı dava için hazırladığı iddianamede sıkça bahsettiği Denizli’de bugün gözler 18 Mart Anma Törenleri’ne çevrildi. Dava ve öncesinde farklı görüşleri savunan kurumların temsilcileri törende yan yana geldi.

Anma töreni için hazırlanan protokol bölümünde Vali Hasan Canpolat, hakim eşi Nuran Canpolat, AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, türbanlı eşi Ayşen Zeybekci, Tuğgeneral Ergüder Toptaş, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk ve CHP’li Vekil Ali Rıza Ertemur yan yanaydı.

Bir AKP’li belediye başkanı, türbanlı eşi, bir hakim, bir paşa, bir şehit babası ve bir CHP’li vekilin oluşturduğu tören protokolünde gerilim, yüzlere yansıdı.

11. Motorize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş’ın protokol sırasına göre çelengi anıta koyduktan sonra protokoldeki yeri yerine arka sıralara yönelmesi dikkat çekti. Emir subayının yanına giderek bir şeyler söyleyen ve telefonla konuşan paşa, daha sonra protokoldeki yerini aldı.

DENİZLİHABER-YORUM

Objektiflere yansıyan bu tablo Türkiye’nin bugünkü gerçekliğini ortaya koyuyor. Daha uzun yıllar tartışılacağa benzer türban, zaman zaman Cumhuriyetin temel değerlerinin güvencesi olarak gösterilen ordu, attığı önemli adımlar büyük tartışmalara yol açan yargı, Başbakan Erdoğan’a “Askerlik yan gelip yatma yeri değildir” sözünden dolayı tepki gösteren şehit ailesi, ana muhalefet ve geçen 6 yılda zaman zaman ülkenin önemli kurumlarıyla karşı karşıya gelen Ak Parti!..

Onlar çok önceden belli bir disiplin ve sistem dâhilinde belirlenmiş bir törenin gerektirdiği nizama göre yerini aldı. Kimine göre safta, kimine göre omuz hizasına göre, kimine göre omuz omuza, kimine göre resmi prosedürün gösterdiği şekilde, kimine göre yan yana durdular ve işte bu fotoğrafı verdiler…

Onlar üzerine farklı farklı onlarca yorumun yapılabileceği ama tamamen gerçek bir tabloyu oluşturdular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı