REKLAMI GEÇ

Bu ne perhiz?

Bu ne perhiz?

Denizli Belediyesi’nin, Kaleiçi’ne mermer döşeyip, bunu da kamuoyuna belediye hizmeti gibi sunduktan sonra, mermerlerin parasını esnaftan istediğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2008 Perşembe, 00:00

Demokrat Parti İl Başkanı Zafer Bakırsoy, DP Merkez İlçe Başkanı Ümit Bahtiyar ile birlikte, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Denizli Belediyesi’ni eleştirdi. Bakırsoy, Kaleiçi Çarsışı’nın zeminine mermer döşendiğini, bunun belediye tarafından kamuoyuna kendi hizmetiymiş gibi lanse edildiğini, ardından da mermerlerin parasının, esnaftan katkı payı adı altında istendiğini söyledi. Belediyenin bu uygulamasını tüccarlık olarak nitelendiren Bakırsoy, vergisini yatırmak için belediyeye giden esnafın, mermerlerin parasının kendisinden istenmesi ile şok olduğunu belirterek, aynı uygulamanın bir benzerinin de 3. Sanayi esnafına yapıldığını söyledi. Bakırsoy, “Esnaftan 800-5bin YTL oranında asfalt katkı payı istiyorlar. Çok geniş bir alanda sürdürülen Sümerpark Projesi’ni gerçekleştiren firmadan da bu katkı palını alacaklar mı? Bu firmadan, ne kadar ve ne zaman katkı payı alacaklar” diye konuştu.

DP Merkez İlçe Başkanı Ümit Bahtiyar da 800. Yıl Konutları’nda hak sahibi olanların sorun yaşadığını söyledi. Bahtiyar, 720 hak sahibinin 6 aydır mağdur edildiğini belirterek, “Ekim ayında bitmesi gereken konutlar hala bitmedi. Yüklenici firma ile yaşanan sorunlar nedeniyle, konutlar için kredi çeken insanlar, evler bitmediği için zor durumda. Bunların mağduriyetini belediye karşılayacak mı” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı