REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak proje

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak proje

Denizli’de trafiği önemli ölçüde rahatlatacak Üçgen Kavşağı Projesi’ne 2016 yılında başlanacağını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kent trafiğini rahatlatacak önemli bir proje daha açıkladı. Bozburun yolunun Denizli Çevre Yolu’na bağlanacağını ifade eden Başkan Zolan, bu yolun özellikle Üçgen Kavşağı Projesi’nin inşası başladığında hayati öneme sahip olacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2016 Perşembe, 15:19

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2016 yılında yapımına başlanacak Üçgen Kavşağı Projesi sırasında şehre giriş-çıkışlarda hayati öneme sahip olacak Bozburun bağlantı yolunun yapımına başlanacağını söyledi.

Bozburun yolunun Denizli Çevre Yolu’na köprü ve bağlantı yolları ile bağlantısının yapılmasıyla ilgili değerlendirmeler yapan Başkan Zolan, “Karayollarına ait olan bu yola Bozuburun mevkisinden bir bağlantı yolu daha kurmak istiyoruz. Bugün Bozburun Sanayi Bölgesi’ndeki araçlar, Bozburun Mahallesi’nin dar sokaklarından geçiyor. Bu da birçok riski beraberinde getiriyor. Bu araçlar mecburiyetten dolayı bu yolu kullanıyor” diye konuştu.

ŞEHİR İÇİ TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK
Şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak adına çok önemli bir proje olduğunu belirten Başkan Zolan, “Bağlantı yolunun devamında, yolun Hal Kavşağı’na gelebilecek şekilde bir planlama yapacağız. Projenin devamında ise Hal Kavşağı’ndan Merkezefendi İlçesinin Bahçelievler ve Adalet Mahallesi’ne giden yolunu tamamlayacağız. Bu yolu yaptıktan sonra organizeden çıkan vatandaşımız artık Ankara Yolu ve Üçgen’i değil bu çevre yolunu kullanarak Merkezefendi İlçesine ulaşabilecek. Böylece şehir içindeki trafik yoğunluğunu bir nebze önleyeceğiz. Bu da şehirdeki trafikte belirli bir oranda rahatlama sağlayacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu