REKLAMI GEÇ

Çadır belediyeden, yemek hayırseverlerden

Denizli Belediyesi, Ramazan ayı boyunca, günde 4 bin kişinin orucunu açabileceği iftar çadırını, Sevgi Eli Mağazası’nın bahçesinde kurdu. Çadırda, hergün bir hayırsever yemek verecek.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca günde 4 bin kişinin orucunu açabileceği iftar çadırı kurdu. Çadırda, kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayanlarla, çeşitli nedenlerle evinde orucunu açamayacak kişilere 1 ay boyunda hizmet verilecek.

Yaşlı ve hastaların yemekleri masalarına gelecek

Sevgi Eli Mağazası’nın bahçesinde kurulan çadırda, Ramazan Ayı hazırlıkları tamamlandı. İftar topunun atılmasının ardından çadırdaki binlerce kişinin dua edip orucunu açması için masalar kuruldu. 30 kişinin görev alacağı iftar çadırında herşey düşünüldü. Yaşlı ve hastaların yemekleri sırada beklememeleri için masalarına kadar getirilecek.

Hergün bir hayırsever yemek verecek

Hergün 1 hayırseverin vereceği mönü; tatlı, çorba, pilav ve ana yemekten oluşacak. Görevliler, oruç tutan binlerce vatandaşın zamanında, gecikme olmaksızın oruçlarını açmaları amacıyla 1 ay görev yapacak.

Ramazan Şenliği

Bu arada, Denizli Belediyesi, Ramazan ayının ibadetin yoğun olarak yaşandığı bir ay olmasının yanında eğlenceleriyle de hatırlanması amacıyla Ramazan Ayı Şenlikleri hazırladı. Bayramyeri Meydanı’ndaki şenliklerde, cambazlar, hokkabazlar, macuncular, kağıt helvacılar, karagöz ustaları, meddahlar ve ortaoyuncuları, çocuklar başta olmak üzere herkese sınırsız eğlence sunacak.Ücretsiz şenlikler, 13 Eylül’de başlayıp 1 ay sürecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı