REKLAMI GEÇ

Çevre bilinci çocuklara aşılanıyor

Çevre bilinci çocuklara aşılanıyor

Türkiye’nin “En Çevreci Belediyesi” unvanına sahip Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan “Gücünü Güneşten Alıyor” projesi bilgi evi ve kurs merkezlerinde eğitim gören çocuklara anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2016 Pazartesi, 14:21

“Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor” projesi, Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri öğrencilerine anlatılıyor. Kayıhan Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim programına, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Halil İbrahim Kaşlıköse, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

bilgi-evi-1

Kayıhan Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nin üzerine kurulacak sistem ile kentin farklı bölgelerinde bulunan toplam 10 bilgi evi ve kurs merkezinin elektrik ihtiyacının karşılanacağı projede, öğrencilere enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımını yaygınlaştırmak, enerji üretiminde fosil kaynakların payını azaltmak ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamak konularında bilgiler verildi, ayrıca enerji tasarrufunun önemi anlatıldı.

bilgi-evi-2

ÖNCELİK ÇEVRE HASSASİYETİ
Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, proje ile öncelikle çevre hassasiyeti üst seviyede bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yenilenebilir enerji kaynağına yatırım yapacağını söyledi. Büyükşehir’in elektrik maliyetini de azaltacak projenin örnek olacağını kaydeden Özsoy, buradan elde edilecek elektrik enerjisi ile 10 ayrı bilgi evi ve kurs merkezinin enerji ihtiyacının karşılanacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı