REKLAMI GEÇ

Çınar’a adım adım

Başkan Zeybekci’nin, “En büyük idealim, altıntopum, kızıl elmam” dediği Çınar Projesi’nde “çevrenin temizlenmesi” yolunda ilk somut adım atıldı. Mal sahipleriyle anlaşma sonucu gerçekleşen istimlâklerin ardından yıkımı gerçekleştirilen ilk bina Turizmciler Lokali olarak faaliyet gösteren bina oldu. Belediye’nin hemen yanındaki binanın yıkımı sabah saatlerinde kısa sürede gerçekleştirildi, enkaz kaldırılıp meydana çıkan alan hemen asfaltlandı.

/ DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2007 Çarşamba, 00:00

Çınar’da 130 bin YTL’ye mal sahibi Adnan Kanbir’in rızasıyla istimlâk edilen Belediye Sarayı yanındaki bina bu sabah belediye ekipleri tarafından yıkılarak Çınar Operasyonu’na da start verilmiş oldu.

Kiracı durumundaki Turizmciler Derneği’nin lokali geçtiğimiz ay mahkeme kararıyla boşaltılmıştı.. Denizli Belediyesi, Çınar Projesi çerçevesinde uzlaştığı üç gayrimenkulü bedellerini ödeyerek geride bıraktığımız Mart ayında kamulaştırmıştı. Belediye’nin hemen yanındaki Turizmciler Lokali ve alt katında bir emlakçinin bulunduğu iki katlı bina ile bir boş arsa ve metruk bir ev için istimlâk çalışmaları tamamlanmış, mülkleri kullanan kiracılara da“boşaltın” yazıları gönderilmişti.

Çınar Projesi kapsamındaki ilk etaba böylelikle start verilirken yıl sonu ya da önümüzdeki yılın hemen başlarında Belediye Binası’nın da yıkılacağı Başkan Zeybekçi tarafından mart ayında açıklanmıştı.

İstimlâk çalışmaları ve Proje’nin evreleri konusunda görüşlerini dile getiren Belediye Başkanı Zeybekçi, “Çınar’dan dönüş yok. Bu yılın sonuna kadar şu andaki Belediye Binasını yıkmayı hedefledik. Şu andaki istimlakler bizim Belediye Binası’yla ilgili yapmış olduğumuz bir çalışma..Yani 18. Madde uygulanmayan arkadaki çürük bölgeyle ilgili.19. Adayla ilgili. Şu an gönüllü olarak yerini terk etmek isteyenlerin bina ve arsalarını satın alıp kamulaştırmaya başladık. Çınara dahil edeceğimiz ve Belediye binasını taşıyacağımız bölge orası. Çınar Projesi’nde herhangi bir geri adım atmıyoruz. Geri dönüş yok. Sadece hukuki aşamalarda süreçler davam ediyor. Çınar Projesiyle ilgili şu ana kadar bir olumsuzluk yok. Devam.. Şu anda biz bu projeye ne kadar çok önem verdiğimizi Caminin önünü ve Belediye’nin önünü düzenleyerek göstermeye çalışıyoruz.. Üniversiteyle yapmış olduğumuz ortak projede de, Belediye Binası’nın geçici olarak taşınacağı yeri bile biz ayarladık. Şu andaki Rektörlük binası ve Eğitim Fakültesi binaları belediye hizmet binası olarak hazırlanıyor. İlk yapacağımız şey bu binayı, şu andaki belediye binasını ortadan kaldırarak Meydan’a dahil etmek. Yıl sonu veya 2008’in başında şu andaki Belediye Binası’nı yıkacağız” demişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı