REKLAMI GEÇ

Çocuk Meclisi örnek oluyor

Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Türkiye’de bir ilke imza atarak yaşlı, hasta ve yatalak olup evlerini temizleyemeyecek durumda olanların evlerine giderek temizlik yapmaya başladı.

/ DENİZLİHABER / 13 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Çocuklar, girdikleri evde, bulaşık ve çamaşırları yıkayıp, genel temizlik yaprak ihtiyaç duyulan yerlerin boya ve badanasını da yapıyor. Çocuk meclisi üyeleri, mecliste aldıkları karar gereği büyüklere örnek olacak bir çalışmayı da böylece hayata geçirdi.

Meclis Başkanı Çiçek Sırma önderliğindeki minik çocuklar, temizlik ve boya malzemelerini alarak Dokuzkavaklar Mahallesi 2035 Sokak’taki evinde tek başına yaşayan Ümmü Demiray’ın (70) evine gitti. Her bir çocuk Demiray ninenin elini öperek bir süre sohbet etti. Çocukların ilgisinden aşırı duygulanan Demiray nine gözyaşlarını tutamadı. Demiray, ‘Eşim yıllar önce öldü. 3 çocuğum var. 2’si durumu iyi olmadığından diğeri ise alkol kullandığından benimle ilgilenemiyor. Evde tek başıma yaşıyorum. Kapımı uzun zamandır kimse çalmamıştı. Çocukların bu ziyareti beni çok duygulandırdı’ dedi.

Çocuklar daha sonra, hep birlikte evi bir güzel elden geçirdi. Kız çocukları bulaşık bezlerini kaptığı gibi mutfaktaki tüm eşyaları bir güzel yıkadı. Erkek çocuklar ise fırçayla odaları boyadı. Çocuk Meclisi Başkanı Sırma ise, yerleri süpürüp temizlik beziyle sildi. Sırma, ‘bundan böyle meclis üyeleriyle yaşlıların evine gidip burada temizlik yapacağız. Amacımız, yaşlılarımızı yalnızlıktan kurtarıp daha güzel bir ortamda yaşamalarını sağlamaktır’ dedi.

Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, kısa süre önce huzurevine gidip buradaki yaşlılarla doyasıya sohbet etmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı