REKLAMI GEÇ

Denizli 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nü kutlayacak

Denizli 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nü kutlayacak

Denizli, 15 Mayıs’ta Milli Mücadele Yürüyüşü gerçekleştirecek. Yürüyüş Çınar Meydanı’ndan başlayacak, Bayramyeri’nde sonlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2018 Pazar, 12:03

Denizli’de her yıl kutlanan 15 Mayıs Milli Mücadele günü için Denizli Büyükşehir Belediyesi bu yıl da önemli etkinlikler düzenledi. Yunan ordularının İzmir’i işgalinden sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde 99 yıl önce yakılan milli mücadele ateşi kentte yeniden canlandırılacak. Yürüyüş akşam 17:30’da başlayacak ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yürüyüşe öncülük edecek.

BU TARİHİ YAŞATMAK İSTİYORLAR
Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel olarak şehrin şanlı tarihinin yeniden yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması amacıyla 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü kutlama etkinlikleri düzenliyor. 15 Mayıs 2018 günü Delikliçınar Meydanı’nda saat 17.30’da Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın ‘Kahramanlık ve Ağıt Türküleri’ dinletisi ile başlayacak program çelenk sunumu ile devam edecek. Daha sonra Denizlililer 99 yıl önceki gibi Bayramyeri Meydanı’na kadar milli mücadele yürüyüşünü gerçekleştirecek.

MİLLİ MÜCADELE RUHU 99 YAŞINDA
15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndan başlayacak olan kortej Atatürk Caddesi ve Kayalık Caddesi’nden devam ederek Bayramyeri Meydanı’na ulaşacak. Bayramyeri Meydanı’nda tamamlanacak yürüyüşün sonunda ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin yanı sıra, şiirlerin okunup konuşmaların yapılacağı kutlama etkinliklerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, Müftü Ahmet Efendi’nin 99 yıl önceki fetvasını okuyacak.

BİR KEZ DAHA HİSSEDECEĞİZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs’ın, heyecanı, inancı ve coşkusunun 99 yıldır yaşandığını belirterek, Denizli’nin bu bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdasının 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında da ortaya çıktığını vurguladı. 15 Mayıs Milli Mücadele Günü kutlama programına tüm Denizlilileri davet eden Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Denizli sancağımızı 99 yıl önce olduğu gibi aynı ruh ve inançla Bayramyeri Meydanı’na taşıyacağız ve milli mücadele ruhunu yüreklerimizde bir kez daha hissedeceğiz. Bu vesilelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Müftü Ahmet Hulusi ve ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, 99 yıl önceki aynı heyecan ve coşkuyu yaşamak üzere tüm hemşehrilerimi Milli Mücadele Günü programımıza davet ediyorum.”

15 Mayıs 1919’da neler yaşanmıştı
15 Mayıs 1919’da İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi vatandaşları bir araya topladı. Kayalık Camisi önünde toplanan vatandaşlar, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin önderliğinde Bayramyeri Meydanı’na kadar yürüdü. Burada verdiği fetvada, “Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz” diyen Müftü Ahmet Hulusi Efendi, kurtuluş meşalesini Bayramyeri Meydanı’nda yaktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı