REKLAMI GEÇ

Denizli Belediyesi 3 yılda ne yaptı?

Denizli Belediyesi 3 yılda ne yaptı?

Denizli Belediye Meclisi, Nisan ayının son oturumunda, Denizli Belediyesi 2006 Yılı Faaliyet Raporu’nu görüşerek karara bağladı.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2007 Cuma, 00:00

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, toplantının açılışında 2006 yılında yapılanlarıanlattı. 3 yıllık görev süresinin üzerinden 1000 gün geçtiğini, bu süre zarfında 100’ü büyük olmak üzere 1000’nin üzerinde projenin hayata geçirildiğini ifade eden Zeybekci, ‘Seçimlerden önce 5 yılda yapacağımızı belirttiğimiz projelerden daha fazlasını 3 yılda vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi. Başkan Zeybekci, tüm projeleri, detaylarıyla meclis üyelerine anlattı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından, Denizli Belediyesi 2006 Yılı Faaliyet Raporu oylandı. Rapor, meclisten geçti.

Denizli Belediyesi’nin son 3 yılda vatandaşların hizmetine sunduğu projeler şunlar:

Kavşaklar

Sevindik Köprülü Kavşağı:

Denizli Ankara Karayolu üzerindeki köprü, şehirlerarası yol ile Sevindik, Karşıyaka ve Dokuzkavaklar mahallelerinde trafik aksını birbirine güveli şekilde bağladı.

Dokuzkavaklar Köprülü Kavşağı

Denizli Ankara Karayolu üzerinde yapılan köprü, Dokuzkavaklar, Kirişhane, Sümer, 3. Sanayi Sitesi ve bağlı mahallelerin trafik aksını birbirine güvenli şekilde bağlamıştır. Şehirlerarası yol da şehir içi yoldan ayrılarak zaman kaybı önlenmiştir.

Bakırlı Köprülü Kavşağı

Denizli İzmir Karayolu’nda inşa dilen köprü, Sümer, Bakırlı, Kirişhane ve Sevindik mahalleleri ile 2. ve 3 sanayi sitelerini güvenli şekilde birbirine bağlamaktadır. Şehirlerarası yolda transit devam etmek isteyen şoförlerde şehriçi trafiğine takılmadan geçişlerini sağlamaktadır.

Deliktaş Köprülü Kavşağı

Denizli’yi Antalya ve Muğla’ya bağlayan karayolu üzerinde yapılan kavşak, Gündoğdu ve Deliktaş mahallelerini birbirine bağlamıştır. Şehirlerarası trafikte ise daha güvenli hale gelmiştir.

Fatih Köprülü Kavşağı

Fatih Köprülü Kavşağı, Denizli’yi Antalya ve Muğla’ya bağlayan karayolunun İstiklal Caddesi ile YSE Kavşağı birleşiminde inşa edildi. Köprü, Fatih ile İncilipınar mahallelerinde trafik aksını güveli hale getirdi. Şehirlerarası yol ise şehiriçi trafikten ayrıldı.

Parklar

İncilipınar Parkı:

Kısa süre öncesine kadar kaderine terk edilmiş ve geceleri içinden geçmeye korktuğumuz alan, şimdi Ege’nin incisi haline dönüştürüldü. 174 bin metrekare alanı bulunan İncilipınar Parkı, göletleri, parkları, yeşil alanları, çocuk oyun grupları, koşu parkuru, oturma cepleri, gezinti yolları ve spor alanlarıyla dinlenmek ve spor yapmak isteyenlerin akın ettiği şekle geldi.

Koşu Yolu

Yenişehir’de, 2,5 kilometre uzunluğunda bisiklet ve koşu yolu parkuru, çocuk oyu alanı ve spor alanı oluşturuldu. Çevresi yeşil alanla donatılan koşu yolu, günün her vakti spor yapmak isteyenlerle dolup taşıyor.

Sümerpark Koruluğu

Sümerpark Koruluğu, 57 bin metrekare alan içinde, yeşil alanları, çocuk oyun alanları, spor alanlarıyla insanlara alternatif bir dinlenme ve spor yapma imkanı sunuyor.

Çamlık Mesireliği

Denizli Belediyesi, eşsiz doğal güzellikleriyle dolu Çamlık Mesireliği’ne yeniden hayat verdi. Çamlık, 3 gölet, parke ve doğal taş döşenmiş yürüyüş yolları, yeni çeşmeler, oturma grupları, ahşap çocuk oyu grupları, koşu parkuru, doğal gezinti yerleri, piknik alanları, otopark yerleri, 3 ahşap büfe, 3 tuvalet ve mevcut tuvaletlerin yenilenmesiyle misafirlerini ağırlıyor.

Diğer Parklar

Yenişehir’de Fatma Yıldız ve Hüseyin İnanç Parkları kent yaşamın stresinden uzaklaşıp stres atmak isteyenlerin uğrak yeri haline geldi. Denizli’de son 3 yılda adı sayılmayan irili ufaklı 100’den farkla park ve çevre düzenlemesi yapıldı.

KAPALI PAZARYERLERİ

İncilipınar Kapalı Pazaryeri:

Denizli Belediyesi, kışın yağmur ve çamurda yazında toz ve rüzgarda alışveriş yapmak zorunda kalan mahalle sakinlerini ve pazarcı esnafını bu dertten kurtardı. İncilipınar kapalı pazaryeri, sağlıklı ortamlarda alış veriş yapılmayan başlanan ilk kapalı pazaryeri olma özelliği taşıyor.

Karaman Kapalı Pazaryeri:

Karaman Kapalı pazaryeri 4 bin 760 metrekare kapalı alanı bulunan 2 kattan oluşuyor. Alt Katta 110 üst katta ise 240 tezgah yer alıyor. Uzay Çatı sistemi kullanılarak inşa edilen pazaryeri keyifli alış veriş olanağı sağlıyor.

Sevindik Kapalı Pazaryeri

Sevindik Mahallesi sakinleri kapalı pazaryeriyle alış verişin tadını çıkartıyor. 7 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunan kapalı pazaryerinde 44 dükkan ve 278 tezgah yer alıyor.

Yenişehir Kapalı Pazaryeri

Yenişehir’de yapımı tamamlanma aşamasına gelen kapalı pazaryeri yağmur ve çamurda, toz ve rüzgarda alış verişe son verecek.

Denizli Belediyesi 2009’a kadar 9-10 kapalı pazaryerini bu kentte kazandıracak.

Toplu Konutlar

Umutkent 1 ve 2:

Yapımına 1997’de başlanan ve yıllarca bitirilemeyişi nedeniyle umutsuzluğa dönüşen konutlar, son yıllardaki çalışmalarla tamamlandı. 7 yılda 656 konutu ancak tamamlanan konutlarda, kalan 664 konut ise sadece 2,5 yıldaayda bitirildi.

Umutkent 3:

Umutkent 1 ve 2’de olduğu gibi yıllarca bitirilemeyip sürüncemede kaldı. 1999’da temeli atılan konutların 240’ı bitirilip hak sahiplerine teslim edilirken kalan 860 konut ise yıl sonunda tamamlanacak.

Belkon

Denizli Belediyesi, belediye çalışanlarını konut sahibi edindirmek amacıyla Belkon projesini hayata geçirdi. Yapımına 1997’de başlanan proje, son yıllardaki çalışmalarla tamamlanma aşamasına geldi. 196 konut bitirilirken kalan 192 konut ise yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Aktepe Konutları

Gece Kondu Dönüşüm Projesi kapsamındaki Aktepe Toplu Konutları 448 konuttan oluşuyor. 2005’de temeli atılan konutlardan 192’si 1 yıl gibi kısa sürede tamamlanıp geçen yıl hak sahiplerine verilirken kalan 256 konut ise bu yıl içinde teslim edildi.

800. Yıl Konutları

Denizli Belediyesi, dar gelirli vatandaşlara konut edindirmek amacıyla 1044 konutu kapsayan 800. Yıl Konutları’na 2006’nın Temmuz ayında başladı. Yüzde 40 dolayında fiziki gerçekleşme sağlanan konutlar 29 Ekim 2007 de teslim edilecek.

Bu arada 450 konutun yapımına ise yıl içinde başlanacak.

Akevler:

Kurudere Mevkii’nde inşa edilecek konutların temeli ilkbahar mevsiminde atılacak. Dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılacak olacak konutlar 1500 tane olacak.

Karşıyaka Evleri

Bağırsak Deresi Gece Kondu Dönüşüm Projesi kapsamındaki Karşıyaka Evleri 1500 konuttan oluşacak. Konutlar 2008’de inşa edilmeye başlanacak.

Spor Alanları

Denizli’nin 55 mahallesine 65 basketbol ve voleybol sahası yapılarak çocukların gençlerin spor yapıp kötü alışkanlıklardan uzak durması sağlandı.

4 Kapalı Spor Salonu

Denizli’de Cumhuriyet tarihinden bugüne 1 tane olan kapalı spor salonu, 4’e çıkıyor. Spor salonlarından biri olan Dokuzkavaklar Kapalı Spor Salonu, ilkbaharda tamamlanacak. Diğer 3 kapalı spor salonu ise 2 yılda temeli atılıp bitirilerek faaliyete geçecek.

Arıtma Tesisi

Yapımına 1994’de başlanan 2004’e gelindiğinde 16,5 milyon YTL parasal gerçekleşmesi ancak sağlanabilen Arıtma Tesisi, 2 yılda 13,5 milyon YTL harcanarak tamamlandı. 10 yılda bitmeyen Arıtma Tesisi son yıllardaki çalışmalarla tamamlandı.    

Külahçıoğlu

Kurtuluş Savaşı yıllarında kahraman Mehmetçiğin erzak ihtiyacını karşılayan ve 2005’de çıkan bir yangınla büyük bölümü zarar gören Külahçıoğlu Un Fabrikası, yeniden restore edilerek gelecek nesillere eksiksiz aktarıldı. Tarihi bina Denizli Belediyesi Konservatuarı olarak hizmet veriyor.

Alt Yapı

Bağırsak Deresi

65 yıldır açıktan akarak çocukların içinde oynadığı adeta bir mikrop yuvasını andıran Bağırsak Deresi, büyük borular döşenip üzeri kapatılarak tehlike olmaktan çıkarıldı.

Merkez Efendi Yağmur Suyu Projesi

Denizli tarihinde ilk kez elektrofüzyon kaynaklı HDPE borular kullanıldı. Denizli yine ilk kez 2 metre çapında dev borularla bu projeyle tanıştı.

Bozburun Kanalizasyon Hattı

Birçok sanayi kuruluşlarının bulunduğu Bozburun’da, pis su gelişi güzel akıyor yada sızdırmalı fosseptikle çözüm bulunuyordu. Yabancı işadamlarının geçerken burunlarını kapattıkları Bozburun’daki bu sorun 60 kilometre kanalizasyon hattı yapılarak ortadan kaldırıldı.

2. Arıtma Tesisi

Denizli’nin topoğrafik yapısı nedeniyle 1. Arıtma Tesisi’nin kapasitesi dolmadan 2. Artıma Tesisi’ne ihtiyaç duyuldu. Proje, kentin tamamı dikkate alınarak hazırlandı. Denizli’nin 2. arıtma tesisin de başlangıcı niteliğinde olan Bozburun Yağmursuyu hattıyla projeye başlanmış olundu. 2. Arıtma Tesisi, İller Bankası’nın hibe yoluyla Denizli Havzası’nda bağışladığı yerde yapılacak.

Akçay Kolektörü

Sevindik Mahallesi’nde inşa edilen Akçay Kolektörü, 2,4 metre çapına 2 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ile 1,6 metre çapında kanalizasyon hattını kapsıyor. Böylece, yağmur suları sele dönüşmekten kanalizasyon da sorun olmaktan çıktı.

Fatih Cumhuriyet Mahallesi Kolektör Hattı

Yağmursuyu Kollektör Hattı sayesinde, 3 belde 4 mahalleden gelip Kayhan Kavşağı ile Karayolları Şube Müdürlüğü önünde yığılıp maddi ve manevi zarara yol açan yağmur suları görüntüleri artık tarihe karıştı. 2 kilometre uzunluğundaki kolektör hattı, 2.4 metre çapında, içinden bir otomobilin rahatlıkla geçebileceği borular kullanıldı.

Yenişehir Yağmur Suyu Hattı

Yenişehir Mahallesi’nde, aşırı yağmurlarda sel sularının önüne geçmek için 1 metre çap genişliğine kadar borular kullanılarak 2,8 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı oluşturuldu.

Delikliçınar Yağmursuyu ve Kanalizasyon Hattı

Kentin en işlek caddesi konumundaki Delikliçınar Meydanı’nda, alt yapı asfaltın 30 santimetre altından geçiyordu. Denizli Belediyesi, alt yapısı nedeniyle yıllarca bir değişiklik yapılamayan meydanda 800’lük borular kullanılarak 4 metre derine alt yapıyı indirmeyi başardı.

Umutkent 1 Yağmursuyu Hattı

Eski yerleşim birimlerinde yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmaları devam ederken diğer taraftan son yıllarda gelişme gösteren yerleşim birimlerinde de alt yapı hizmetleri götürüldü. Umutkent 1’de, 800’lük yağmursuyu hattı döşendi.

İncilipınar Yağmursuyu Hattı

Demokrasi Meydanı’ndan başlayan 400’lük hata 2 metre derinliğinde 320 metre beton boru döşendi. Daha sonra ızgarlar oluşturularak hat tamamlandı. Böylece İncilipınar Mahallesi’ndeki sel suları tarihe karıştı. toplayıcı borudaki arızayı giderdi.

İlbadı Yağmursuyu Projesi

İlbadı Mahallesi’nde ekonomik ömrünü dolduran yağmursuyu hattı yenilendi. İlk etapta 500 metre uzunluğunda 3 metre derinliğinde 400’lük betan borular döşendi. İhtiyaç duyulan yerlere ızgara yapıldı. İlbadı sakinleri yıllar sonra mahallerine yatırımın gelmeye başladığını gördü.

Tabakhane Deresi

Deri sanayicilerinin atıklarının yıllarca açıktan aktığı tabakhane deresi, alt yapı çalışmalarıyla toprak altına alındı. Tabakhane bölgesi artık pis kokudan ve tehlike saçan dereden kurtuldu.

Sondaj Çalışmaları

Denizli Belediyesi, su kaynaklarındaki azalma ve gelecekte su sorununun yaşanmaması amacıyla başlattığı 7 sondaj çalışmasından saniyede 134 litre içme suyu buldu. Çalışmaların ardından 7 sondaj kuyusu, vatandaşların içme suyu ihtiyacı karşılamak üzere şehir şebekesine dahil edildi.

PAÜ Sentetik Çim Saha

Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yerleşkesi’nde bulunan

Kredi Kurtlar Kurumu arazisine Şampiyonlar Ligi maçlarının oynandığı ölçü ve standartlarda sentetik çim saha yaptırdı. Sentetik çim saha, hiçbir üniversite ve kredi yurtlar kurumu yurtlarında bulunmaması nedeniyle Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

200 Kilometre Asfalt Döküldü

Denizli’nin gerek şehirlerarası yollarına gerekse şehir içi ulaşımını sağlayan karayollarına 1 yılda 200 kilometre uzunluğunda 3 şerit gidiş geliş olacak şekilde yol yapımı kadar asfaltlama yapıldı. Denizli yolları artık daha güvenli hale geldi.

Bozburun Çevre Yolu

Gelecekte Ankara ve İzmir Çevre yollarını birbirine bağlayacak Bozburun Çevre Yolu’nun yapımına 2006’nın Nisan ayında başlandı. 50 metre genişliğinde 2,5 kilometre uzunluğundaki Bozburun çevre yolu, Ahmet Nazif Zorlu Sanayi Sitesi önünden İzmir Yolu’na çıkacak.

Çamlık Kültür Merkezi

Kısa süre öncesine kadar Çamlık Nikah Sarayı olarak hizmet veren bina, içinde 1500 kişilik çok amaçlı salonun bulunduğu kompleks şekline dönüştürülmesi çalışmaları devam ediyor. İçinde 3 farklı toplantı salonlarının da bulunacağı Çamlık Kültür Merkezi kısa sürede tamamlanıp hizmete sunulacak.

Denizli Huzurevi Düzenlemesi

Denizli Huzurevi’nin fiziki yapısının iyileştirilmesi, kapasitenin artırılması ve çevre düzenleme çalışmaları Türkiye’ye örnek oluşturdu. Denizli Belediyesi bu çalışmasıyla, Türkiye’de ilk kez bir belediyenin huzurevi düzenlemesini başlaşmış oldu.

Eski Cezaevi

Yıllarca Denizli Cezaevi olarak kullanılan şehrin merkezindeki Adalet Bakanlığı’na ait arazi, Denizli halkının yeşil alan ve otopark ihtiyacını karşılamak üzere Denizli Belediyesi’ne devredildi. Eğer, girişimlerde bulunulmamış olunsaydı bu alan satılabilir ve alan kişinin inisiyatifinde kullanılırdı.

Sümer Mahallesi 25. Cadde Yol Yapımı

Sümer Mahallesi 25. cadde de 3 şerit geliş, 3 şerit gidiş olmak üzere toplam 6 şeritli, 27 m. genişliğinde, 2.300 m. uzunluğunda yol ve kaldırım, 715 m. yağmur suyu drenajı yapıldı. İmalatta 22 bin 777 ton asfalt, 58 bin ton 814 ton dolgu malzemesiyle yol yapıldı.

Kaleiçi Yeniden Canlandı

Tarihi geçmişi 800 yıl öncesine dayanan ve zamanla yıpranarak yeniden düzenlemeye ihtiyaç duyulan Kaleiçi’nde, alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Kaleiçi’nde, 2,7 kilometre uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon hattı yapılırken eskiyen alt yapı en az yarım asır sorun çıkarmayacak hale geldi. Daha önce parke taşıyla döşenmiş yollar da, Denizli’ye özgü kırmızı traverten kullanılarak düzenlendi. Kaleiçinde ayrıca, Türk Telekom ve TEİAŞ ise elektrik ve telefon kablolarını yeraltına aldı. Çarşıda direkler ortadan kaldırılırkenferforje aydınlatma sistemi getirildi. Turistlerin çarşıya getirilmesi amacıyla tur otobüsleri park alanı oluşturuldu. Hepsinden önemlisi bir zamanlar şehrin simgesi konumunda olan ancak yapılaşma nedeniyle kaybolan Kale duvarlarını ortaya çıkarıldı.

Barınma Evleri İkmal ve İnşaatı

Barınma evlerindeki mevcut blokların ince işleri, 600 m2 çatısı ve kalorifer dairesi inşaatları tamamlanmıştır. Denizli Belediyesi’nin satışa sunduğu Barınma Evleri, satış öncesi eksiksiz hale getirildi.

Etüt ve Gençlik Merkezleri

Denizli Belediyesi, ilköğretim çağındaki çocukların okul dışı zamanlarını sağlıklı ve sıcak bir ortamda değerlendirmeleri, gençlerin de gelecekte söz sahibi olacakları ülke için fikirlerini görüşecekleri 2 merkez oluşurdu. Karaman Mahallesi Etüt Merkezi ve Gençlik Merkezi faaliyete geçerken 4 ayrı mahallede daha merkezler oluşturulacak.

Sevgi eli

Devletin sosyal elinin en güçlü olduğu kurumun belediyeler olduğunu Denizli Belediyesi’ne bağlı Sevgi Eli gösterdi. Bir elin verdiğini diğer elin duymayacağı şekilde yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, hayırseverlerin desteğini almak açısından kamuoyu bilgilendirildi. 14 Şubat 2006’da faaliyete giren Sevgi Eli 1 yılda 14 bin kişiye yardım elini uzattı. Genç kızlara gelinlik verilip hayalleri süslenirken, evinde yatalak olup ilaç bekleyen insanlara da ilaç yardımı yapıldı. Sevgi Eli, ‘bugün mutlaka hatırlanacak biri vardır’ düşüncesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Kültür sanat

Denizli Belediyesi, insanların sanatla iç içe yaşamalar için diğer taraftan sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık verdi. Son 1 yılda, gerek ulusal ve gereke uluslar arası boyutlarda halk dansları ve tiyatro festivalleri düzenlendi. Denizli Belediyesi Konservatuarı sanatçıları, anma günleri gibi özel günler başta olmak zere çeşitli konserler verdi. Çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş Hacıvat ve Karagöz’le belediyenin tiyatro etkinliklerinde tanıştı.

Son 1 yılda, Türk Sanat Müziği Korosu 9 konserle sanat müziği sevenlerle buluştururken, Türk Halk Müziği Korosu da, 8 halk müziği konser verdi.

Bu arada, Denizli Belediyesi Konservatuarı Sanatçıları, 2006’da derlemeye ayrı bir önem vererek yok olmak üzere olan eserleri yeniden gün yüzüne çıkardı. 2006’da 46 derleme yapıldı. Bu eserlerden 26’sı noter tarafından onaylatılırken 20’si ise tasdik edilmeyi beklemektedir. Eserler derlenmiş şekliyle CD’ye aktarıldı.Çocuk Korosu ise 6 kez konserle sahnede yerini alırken Belediye Bandosu, resmi törenlerde, özel günlerde, okullarda çocuklara, meydanlarda 40 konser verdi. Denizli Belediyesi Konservatuarı ve Bando Şefliği bünyesinde açılan yaz ve kış dönemi kurslarına 838 kursiyer katılarak yeteneklerini geliştirdi.

Bu arada yeni kurulan Mehteran Takımı, Destan ve Gülistan da izleyiciyle buluşmaya başladı. 2006’da tamamı ücretsiz olarak uluslararası tiyatro festivallerinin hazırlanması, çeşitli oyunların sahneye uyarlanması, farkı bölgelerden tiyatro eserlerinin izleyiciyle buluşturulması, amatör tiyatro gruplarına kostümden, oyun sahnesine kadar her alanda destek olunarak 30 oyun sahnelendi. Denizli’nin tiyatronun başkenti olmasında büyük katkıda bulunuldu.

22. Uluslararası Tiyatro Festivali

22. Uluslararası Tiyatro Festivali 3’ü yabancı Türkiye’den de 4 tiyatro grubunun katılımıyla gerçekleşti. Kırgızistan Devlet Tiyatrosu, Kosova’dan Yeşeren Kabare Kosova, Makedonya’dan Üsküp Türk Tiyatrosu, İstanbul’dan Bihter Prodüksiyon ve Adım Tiyatrosu, Antalya’dan Sağlık Çalışanları Tiyatrosu ve Denizli’den PAÜ Özel Koleji tiyatro toplulukları festivalde oyunlarını izleyiciyle buluşturdu. Bir hafta süren festivalle, kent tiyatro sanatına doydu.

5. Türk Yunan Dostluk Festivali

Denizli Belediyesi, Defne Türk-Yunan Derneği işbirliğiyle 5. Türk Yunan Dostluk Festivalini düzenledi. Bir hafta süren festivalin Türkiye bölümünde, Yunan sanatçı Klaudia Demler ile Aleks ve Gönül Yazar konserde izleyiciyle buluşurken, İncilipınar Parkı’nda Türk-Yunan Dostluk Heykeli yapıldı.

6. Uluslararası Halk Dansları Festivali

Her yıl düzenlenen ve 2006’da 6.’sı düzenlenen Uluslar arası Halk Dansları Festivali kentte rekli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşüyle başlayan ve 5 gün süren festivalde, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Belarus, Meksika, İskeçe Türk Birliği, Gürcistan ve Türkiye’den dans grupları oyunlarını sergiledi.

Etkinlikler

Denizli Belediyesi’nin hazırladığı, uluslararası festivallerden, konserlere, tiyatro oyunlarından, sergilere kadar tüm etkinlikler ücretsiz olarak sunuldu. 2006’da, 3’ü festival, 7’si anma günü, 5’i ünlü sanatçıların katıldığı 55 konser, çocuklara yönelik ve yetişkinlere yönelik 30 tiyatro oyunu, 4 turizm haftası, yaşlılar haftası gibi çeşitli haftaların hazırlanması ve 1’i turnuva olmak üzere 99 etkinlik hazırlanarak binlerce kişinin katıldığı meydan ve salonlarda izleyenlere sunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı