REKLAMI GEÇ

Denizli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

Denizli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

Denizli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 29 Ekim 2012 Pazartesi, 13:55

Denizli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı. Önce Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.

Gazi Bulvarı’nda devam eden törende Vali Demir, Belediye Başkanı Zolan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakbilen, askerî cipten halkı selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları ekipleri ise gösteri yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim-İş gibi sivil toplum örgütlerinin Bayram kortejine katılmalarına izin verildi. Bayram törenini yaklaşık 6 bin kişi izledi.

Vali Demir törende yaptığı konuşmada, “Halkımız bağımsızlık, özgürlük ve yurt sevgisini canından çok seviyor. Gücünü halktan alan cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir. 89 yılda cumhuriyet sayesine Türkiye büyük mesafe aldı, almaya da devam edecek” dedi.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından tören geçidi yapıldı. Öğrenciler, askerler, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim-İş Sendikası üyeleri yürüdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı