REKLAMI GEÇ

Lokaller Cumartesi tabakhaneye gidiyor

Lokaller Cumartesi tabakhaneye gidiyor

Denizli’de kapatılma kararı alan dernek lokallerinin üyeleri, kendilerine adres olarak gösterilen tabakhanede bir araya gelecek. Belediyenin 10 yılda tamamlanacak iyileştirme çalışması kararı aldığı, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ise sağlık koşullarına uygun değil raporu düzenlediği tabakhane, dernek lokalleri için yeni içkili bölge olarak gösterilmişti.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2013 Perşembe, 17:25

DENİZLİHABER
Denizli’de belediyenin 2005’te Ak Partili üyelerinin çoğunluk oylarıyla yeni içkili bölge olarak kabul ettiği tabakhaneye gitmeleri konusunda zorlanan dernek lokalleri, yaşanan yasal sürecin ardından Denizli valiliği tarafından kapatılma noktasına geldi. Dernekler ya alkollü içki satmayacak ya lokallerini tabakhaneye taşıyacak ya da lokal kapılarına kilit vurulacak.

Ancak dernek lokallerine dayatılan tabakhane sağlık koşulları, güvenlik ve çevresel faktörler nedeniyle lokal işletmecileri ve üyeleri tarafından son derece olumsuz bulunuyor. Dernek lokalleri işletmecilerini destekleyen bir rapor da söz konusu. İşyeri açma ruhsatı için gerekli koşullardan biri de sağlık uygunluğu. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü’nün tabakhanenin işyeri açmaya sağlık koşullarının yeterli olmadığına yönelik raporu var.
Dernek lokalleri yıllardır ellerinde bulundurdukları alkollü mekan ruhsatlarının hukuksuz bir kararla iptal edildiğini savunuyor. Bu nedenle sosyal medyada örgütlenen dernek lokallerinin açtığı sayfaya birkaç gün içinde 3 binden fazla Denizlili üye oldu.

Sosyal medya örgütlenmesinin ardından ilk eylem kararını alan lokal işletmecileri Cumartesi akşam üstü tabakhanede üyeleriyle bir araya gelecek. Saat 18.00’de başlayacak tabakhane buluşmasında dernek üyelerine tabakhanenin kötü kokusunu engellemek adına maske dağıtılacak.

Yorumlar

ümit   -  Bağlantı 14 Mayıs 2013, 18:21

ayran içelim bundan sonra.daha sağlıklı 🙂

hakan   -  Bağlantı 9 Mayıs 2013, 21:40

eeeee her alanda örgütlü olmayan toplumlar birilerinin diktaları karşısında köle olmaya mecburdur,,bana ne aman benden olmasın derse bu insanlık sonu çok kötüye gidecek ona göre…

Rıza Akkoyun   -  Bağlantı 9 Mayıs 2013, 19:20

Polis evinde de içilmesin, öğretmen evinde de bunları da dernekler işletiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı